AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop CNNTürk’te Anayasa Mahkemesi’ne intikal eden Twitter yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şentop, AYM’nin kararı çelişkilerle dolu karardır. Twitter’la ilgili mahkeme kararı yok genel yasaklamayla. Doğrudur. Genel yasaklama o mahkeme kararıyla yasaklanan içerikler Twitter tarafından kaldırılmadığı için uygulanıyor gene yasaklama içerik yasağı, URL bazlı yasak Türkiye tarafından Twitter’da yapılamadığı için genel yasaklama yoluna gidildi.

Şirket Türkiye’deki hukuk sistemine uymadığı için bu yola gidildi. İfade hürriyeti amenna ama anayasada kişisel hakların korunması var. Kişilerine mahremiyetinin korunması zikredilir. İki hak arasında denge kurulmalı. İkisi aynı anda olmuyorsa bir tercihte bulunmalı. Mahkeme de kişinin özel hayatına mahremiyeti tercih etmelidir.

AYM’YE BİREYSEL BAŞVURU YAPILDI, AYM GENEL KARAR ALDI
AYM’ye başvuru bireysel. Mahkemenin başvuran 3 kişi ise o 3 kişi için Twitter açılmalı diye karar vermeli.

3 kişi için AYM bireysel başvuruya yanıt veriyor. Genel karar vermiyor. Ama elbette mahkeme kararı uygulanmalı ama nasıl uygulanır

AYM 3 kişinin başvurusunda genel bir karar veriyor. Bunu tartışmak lazım. AYM’nin de bunu nasıl yaptığına ilişkin gerekçe ortaya koymalı. Kendi açıklamalarında yok ”

CHP’DEN MANİDAR SORU: SADECE BİZE Mİ AÇILACAK?

Twitter yasağı ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne başvuran üç kişiden biri olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Şentop’a Twitter’dan seslendi.

Tanrıkulu, “AKP’den Şentop’a göre, Anayasa Mahkemesi kararı sadece başvuran üç kişiyi ilgilendiriyor. Sadece bizimkiler mi açılacak? :) ” diye sordu.

sözcü