Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşüncesince oluşturulan ve içtimai medyada koyu dikkat gören '#WeLoveErdogan' başlıklı 'hashtag'in Twitter çeşidinden kaldırılmasına tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 24 TV çalışkan yayınında gündeme bağlı soruları yanıtladı.

Akdoğan, 'Twitter'da #WeLoveErdogan, bu endamsız müddette en aşırı konuşulan husus ha ancak ilginç müşterek biçimde Twitter bunu engelledi, ne saikle icra ettiği anlaşılan değil tek buna ne diyorsunuz?' sorusu üzerinde yapılanı 'ikiyüzlülük' adına nitelendirdi.

'Erdoğan'ı seviyoruz sözü sebep seni çıldırtıyor? Bu soruya karşılık anmak lazım, ne ha da bunu sıkı denetim uyguluyorsun?' sanarak soran Akdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın global kurda müşterek oyuncu adına öne çıkmasının Türkiye düşmanlarını tasalı ettiğini söyledi.

Twitter'ın icra ettiği sıkı denetimci yaklaşımın akilane olmadığını vurgulayan Akdoğan, 'Bunlar tekme standarttır, ikiyüzlülüktür, bu gerçek olmayan demokratlığa akıbet vermeleri lazım. Sahte hesaplar üstünden taşlama edildiğinde gaye gösterildiğinde dahil etmiyorsun tek muhabbet gösterisinde dahil ediyorsun, bunun izahı yoktur.' değerlendirmesinde bulundu.

'Cumhurbaşkanımıza huzur düzenlenen kürsel operasyonunun yansıması'

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıt veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da mevzuya bağlı icra ettiği açıklamada, 'Terör örgütleri 'Twitter'ı kullandığında ve dahil edilmesi talebinde bulunulduğunda 'Twitter'ın 'Biz engellenmeyen müşterek platformuz' sanarak eda koyduğunu dile getirerek, 'Twitter yetkililerine ego soruyorum; ki emir verdi, '#weloveErdogan' 'hashtag'ını kaldırdınız? Bir yurt mi, müşterek isim mi, müşterek yıldırı örgütü mü yahut apayrı birisi mi emir verdi? Merak ediyorum, hürriyet prensipleri içinde '#weloveErdogan' mesajını kullanmak, duyurmak Twitter ilkelerine karşıt mı, aykırıysa ne ilkesine aykırı? İnsanların birine ilişikli sevgisini anlatım etmesi nite Twitter'ı tasalı ediyor? Onun düşüncesince bu da Sayın Cumhurbaşkanımıza huzur düzenlenen kürsel operasyonunun müşterek yansımasıdır sanarak düşünüyorum.' halinde konuştu.

Kaynak: AA