ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşüncesince toplumsal paylaşım sitesi Twitter'da oluşturulan '#WeLoveErdogan' başlıklı 'hashtag' dip dikkat görüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Birleşik Devletleri ziyaretinin başlamasının ardından, Twitter'da 'Erdoğan'ı seviyoruz' anlamına mevrut İngilizce '#WeLoveErdogan' etiketi açıldı.

Twitter kullanıcılarının bu iç kulak altında aşırı sayıda paylaşımda bulunması sonra '#WeLoveErdogan' etiketi çelimsiz müddette 'trend topic' sıralamasında arazi aldı.

Aralarında, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler ve Fatih Şahin, Siirt Milletvekili Yasin Aktay ile İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ın da bulunmuş olduğu kısaca 100 bin kişi, '#WeLoveErdogan' etiketi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın videoları, fotoğrafları ve muhtelif programlarda kullandığı ifadelerin arazi almış olduğu görselleri paylaştı.

Türkiye gündeminde 1'inci, dünya gündeminde şu anda 3. sırada

Türkçe ve İngilizce meydana getirilen paylaşımlar arasında, 'Amerika önder görsün', 'Benim ülkem, benim liderim', 'Milleti düşüncesince kesintisiz etkin lider', 'Dünya lideri, Reisi Cumhur Amerika'da', 'Türkiye tamamıyla liderinin peşinde duracak' kabil ifadeler dikkati çekiyor.

Kampanya, Twitter Türkiye gündeminde 1'inci, dünya gündeminde şu anda 3. tam bulunuyor.

Muhabir: Enes Kaplan, Seyit Ahmet Aytaç

Kaynak: AA