EDİRNE

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sarayiçi'nde 17 ile 102 ambulansın üleştirme töreninde musahabe yaptı.

Türkiye'nin büyüyüp gelişmesinden erinçsiz bulunan kimseler bulunduğunu tabir fail Müezzinoğlu, bütünlük ve beraberlik süresince herhangi ortak muhtelif zorluğun üstesinden geleceklerini belirtti.

Türkiye'nin sonuç çağda adamlık dışı yıldırı eylemlerine sunulan kaldığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, ''Çukur kazanları çukura gömeceğiz, tuzak kuranları o tuzaklara çıkarlarını yakalatacağız. Milletimizi ayrıştıranlar katiyen doyurmak olamayacak. Üst fevkani adamlık dışı yıldırı eylemlerine muhatap olduk. Ankara'da art arda geldi, geçtiğimiz hafta İstanbul'da oldu. İnsanlarımızı, adamlık dışı ortak biçimde katleden anlayışı burada daim baş başa lanetliyoruz. Onların bu millete koyuvermek istediği korkuya katiyen doğrulama olmayacağız. Dik duruşumuzla bütünlük ve el birliği anlayışımızla onlara daim baş başa aritmetik soracağız.'' ifadelerini kullandı.

'Terör ortak adamlık suçu'

Türkiye'nin yaşamış olduğu yıldırı saldırılarını izleyen devletlerin de terörden dokunca gördüğünü özetleyen Müezzinoğlu, terörün ortak adamlık suçu bulunduğunu vurguladı.

Teröre daim baş başa için büyümek icap ettiğini özetleyen Müezzinoğlu, ''Karşılaştığımız sıkıntıları seyredenler de o yılanın çıkarlarını soktuğunu görmeye başladılar, bizim hissettiğimiz acıyı temaşa zevkini geçinme süreleri etraflıca sürmedi. Buna katiyen ve katiyen ah ne dobra he demiyoruz. Keşke olmasaydı, keşki ortak bigünah insanoğlu kaybedilmeseydi. Ama yanlışlığa peyrev kalmak, zulme isteme açıklamak zalimliktir. Terör ortak adamlık suçudur ve daim baş başa için çıkmalıyız.'' değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Salih Baran, Hakan Mehmet Şahin

Kaynak: AA