Delil aynı karar farklı İstanbul’da 2004 yılında bir operasyonda yapılan baskınlarda el konulan diskette DHKP/C’nin yapılanmasına dair notlar ele geçirildiği savunuldu. 5 kentte dava açıldı. Diğer kentlerde aynı delillere göre beraat kararı çıkmasına karşın Ankara’da yargılanan Serpil Aslan Düzgün ve eşi Savaş Düzgün’e basın açıklamasına katıldığı ve dar gelirli çocuklara ders verdikleri gerekçesiyle 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Baba Savaş Düzgün Terme Cezaevi’ne konuldu.

Mamalar geri çevrildi 4 aylık bebek D.D. ise annesiyle birlikte Bakırköy Kadın Cezaevi’ne girdi. Küçük D. D, 29 Ekim 2010 tarihinden sonra cezaevinin tüm olumsuz koşullarını yaşamaya başladı. Beşik kabul edilmedi. Mamalar geri çevrildi. Yetişkinler için çıkan yemekten yemeye başladı. Dışarıdan hiçbir yemek kabul edilmediği için kişisel gelişimine katkı sağlayacak besinleri de alamadı. OZAN YAYMAN’ın haberi

Annesi babası hapis, üstelik aynı delillerle beraat edenlerin olduğu bir davadan Cezaevinde şaplı yemekleri yiyor; mama sandalyesi, renkli kalem kâğıdı da yok

Maması karavana oyuncağı duvarlar

OZAN YAYMAN

İZMİR - Annesinin aldığı bir hüküm nedeniyle, annesiyle birlikte cezaevine giren bebek hapishanede büyüyor. Serpil Aslan Düzgün ile Savaş Düzgün, haklarındaki hapis cezası kararı Yargıtay’ca onandığında Kastamonuda yaşıyorlardı. Serpil Aslan Düzgün muayenehane açmıştı. 4 aylık kızları vardı. Karar Ekim 2010 tarihinde ellerine ulaştı ve Serpil Aslan Düzgün, 29 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Başsavcılığına, eşi Savaş Düzgün de memleketi Samsunda teslim oldu. Serpil Aslan Düzgün, Bakırköy Kadın Cezaevine, eşi Savaş Düzgün de Terme Cezaevine konuldu. 4 aylık bebek de annesiyle birlikte Bakırköy Kadın Cezaevine girdi.

Serpil Aslan Düzgün ile birlikte aynı dosyadan ceza alan Nazire Ayata Civelekin avukatı Selda Kaya, Adanada, Erzurumda, İstanbulda, İzmirde aynı delillere göre beraat kararı çıkmasına Ankarada ise mahkûmiyet verilmesine karşı Adalet Bakanlığına başvurduklarını söyledi. Avukat Kaya, Adalet Bakanlığının, müvekkillerim hakkında, kamu yararına bozma kararı vermesini istiyoruzdedi. Kaya, ilgili dava dosyasını AİHMye taşıdıklarını da sözlerine ekledi.

Serpil Aslan Düzgünün babası Ali Haydar Aslan, kızının basın açıklamasına katıldığı, dar gelirli çocuklara ders verdiği gibi gerekçelerle örgüt üyesi olarak kabul edildiğini ve 3 yıl 9 ay hapis cezası aldığını söyledi. Aslan, Zaman zaman yanımıza alıyoruz. Ama çok küçük olduğu için 1-2 haftalık sürelerin dışında kalamıyordiyor.

Ali Haydar Aslan İlk girdiklerinde bebek çamaşırlarını seçerek aldılar. Ne götürsek kabul etmediler. Bunu fazla getirmişsiniz, şu kabul edilemez diyorlardı. Mama yemesi gereken 4 aylık bebeğin bu ihtiyacını bile çok gördüler. Dışarıdan mama kabul edilemeyeceğini bildirdiler. Savcının izniyle, yemek sandalyesi aldık, ancak cezaevi yönetimi bunu da kabul etmedi. Bir yaşını geçtikten sonra annesi, çocuğu için renkli kalemler istedi, onu da kabul etmediler. Renkli kâğıtlar götürdük. Onu da içeriye almadılar. Bebeğin yiyebileceği ürünler götürüyoruz kabul etmiyorlardedi.

Ali Haydar Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Beşiği olmadığı için torunum ranzada, annesi yerde yatıyor. Torunum cezaevine girdiğinde, cezaevinin kreşine de kabul edilmiyor. Çünkü oraya da 3 yaş altındakileri almıyorlar. Kızım daha 30 ay cezaevinde kalacak. Cezaevi yönetiminden küçük bir bebeğin ihtiyaçlarını anlayışla karşılamalarını istiyoruz.



cumhuriyet