İnternet Andıcı sanığı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, dün sabah adliyeye geldi. Iğsız’a öğleden sonra gelmesi söylendi. Saat 12.10’da yeniden adliyede hazır bulunan Iğsız ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Iğsız’ın avukatı Önder, andıcın, devletin normal silsilesi içinde yapılmış bir faaliyet olduğuna dikkat çekerek Bu silsilede yer alan subayların hepsinin terör örgütüne üye olması hayatın olağan akışına uygun değil dedi.

Hakkında yakalama emri olan İnternet Andıcı iddianamesi zanlısı emekli 1. Ordu Komutanı tutuklandı

Hasan Iğsız cezaevinde

© Sabah saatlerinde adliyeye gelen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız’a öğleden sonra gelmesi söylendi. Saat 12.10’da yeniden adliyeye dönen emekli Orgeneral Hasan Iğsız tutuklandı.

İstanbul Haber Servisi - İnternet Andıcı iddianamesinin birinci sıradaki sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, tutuklanarak cezaevine gönderildi. İddianamenin kabulü sırasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Iğsız, avukatı ile dün sabah Beşiktaştaki İstanbul Adliyesine geldi. Iğsıza öğleden sonra gelmesi söylendi. Saat 12.10da yeniden adliyeye gelen Iğsız, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına çıktı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Suçlamalara ne diyorsunuz diye sordu. Iğsız ise Bu aşamada bir şey söylemeyeceğim. Sözü avukatıma bırakıyorumdiye konuştu.

Iğsızın avukatı Orhan Önder, müvekkiline terör suçlaması yapılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu söyledi. Bu sitelerin 10 yıldır çalıştığını ifade eden Önder, Genelkurmay da bunu kabul ediyor. Faturası en son müvekkilim ile andıcın altında imzası olan kişilere çıkmıştır. Müvekkilim ile ilgili illegal faaliyetlerin üstünü örttü deniyor. İllegal faaliyetlerin üstünü örtmek için yazılı belge hazırlamak suçu ifşaya girer. Ortada yazılı belge olduğuna göre illegal durum söz konusu değildir. Çünkü yazılı belge ile illegal durumun üzerinin örtülmesi mümkün değildirdiye konuştu. Andıcın, devletin normal silsilesi içinde yapılmış bir faaliyet olduğuna dikkat çeken Önder, Yüzbaşıdan 2. Başkana kadar bir silsile içinde andıç hazırlanmıştır. En üst makama da sunulmuştur. Bu silsile de yer alan subayların tümünün terör örgütüne üye olması hayatın olağan akışına uygun değildir dedi. Önder, iddianamenin tutarlı olmadığını belirtti.

Savcıya verdiği ifade

Iğsız, 24 Ağustos 2010’da o dönem Ergenekon soruşturmalarını yürüten Savcı Zekeriya Özün sorularını yanıtladı. Iğsız, Soruların birçoğunun görevim ve seviyesiyle alakalı olmadığını belirtmek istiyorumdiye konuştu.

Iğsız, Bilgi Güvenliği Tedbirleri yayımladığı iddiasına ilişkin soruya, İmzaladığım bütün evrakları aklımda tutmam imkân dahilinde değildir. Bana sorduğunuz belgenin tarafıma değil, bizzat Genelkurmay Başkanlığına sorulması gerekirdiye yanıtladı. Iğsız, Balyoz Harekât Planı kapsamında desteğinizi istemek amacıyla sizinle görüşüldü mü sorusuna karşılık da, Söz konusu bile değildir, gayri ciddidirdedi. Iğsız, Ergenekon örgütüne yönelik gelişmeleri takip edeceğiniz iddiası, belgede yer alan diğer iddialarla ilgili söylecekleriniz nelerdirsorusunaBunu sormanızı hakaret olarak algılıyorumdedi.

Çubuklu’nun ifadesi

İnternet Andıcı iddianamesinin sanıklarından Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu da 15 Haziran’da savcı Cihan Kansız tarafından yöneltilen suçlamaların hazmedilecek bir şey olmadığını belirtti. Kendisine gösterilen Andıç belgesinin ve parafın kendisine ait olduğunu söyleyen Çubuklu, Bu belge 1 Nisan 2009da İkinci Başkan parafıyla Genelkurmay Başkanına arz olunmuştur diye konuştu.

Andıcın hazırlanma süreci tamamen hukukidir diyen Çubuklu, Çubuklu, Iğsızın 24 Haziran 2009 tarihinde Bilgi Güvenliği Tedbirleri konulu bir emir verip vermediği sorusuna karşılık anımsamadığını söyledi.

Cumhuriyet