Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) mühendisleri çeşidinden tasarlanan, geliştirilen ve imal edilen toy çocuk görgü bilimi bilimi uçağı HÜRKUŞ-A'nın, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi (EASA) çeşidinden meydana gelen pervaz testi imtihanını muvaffakiyet ile geçmiş olduğu belirtildi.

TUSAŞ'tan meydana getirilen açıklamaya göre, HÜRKUŞ-A projesi kapsamında, 22-25 Mart'ta, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi pervaz sınav pilotu ve pervaz sınav mühendisi çeşidinden 'HUR01 ve HUR02' prototipleri ile bütün 6 çıkış onaylama uzlaşma seans uçuşu gerçekleştirildi.

Başarı ile tamamlanan uçuşlarda, uçağın 'genel pervaz ve tasarruf karakteristiği, stabilizasyon ve kontrol, perdövites, viril, tatbikat ve hilecilik kabiliyeti, seyrüsefer, geceleyin uçuşu, insan-makine arayüzü, acele gidişat prosedürleri ve tayyare sistemleri' EASA standartlarına layıkıyla değerlendirildi.

Yapılan bu uçuşlar sonrasında, EASA pervaz sınav pilotu ve pervaz sınav mühendisi çeşidinden pervaz paneli kapsamında, HÜRKUŞ Tip Sertifikasyonu'na müteveccih düzensizlik olmadığı bildirme edildi.

Kaynak: AA