İMKANDER Suriye Yardımları Koordinatörü Sait Gökdere, yaptığı açıklamada, Türkmenlerin Esed rejiminin yanı sıra Rusya, PYD ve DAEŞ'in saldırılarına karşı varlık mücadelesi verdiğini belirtti.

Derneklerinin Türkmenlere karşı üstüne düşen görevi yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Gökdere, Türk halkının Türkmenlerin yaşadığı bu zor günlerde daha fazla duyarlı olmasını istedi.

Türkmenler için hazırlanan yardım tırlarının Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildiğini aktaran Gökdere, şöyle devam etti:

"Kış şartlarının ağırlaşmasıyla Suriye'deki durum daha da kötüleşiyor. Binlerce kişi hava saldırılarından korunmak için çadırlarda yaşamak zorunda kalıyor. Bu sebeple acil ihtiyaçları karşılamak için harekete geçerek Suriye'de bulunan Türkmen kardeşlerimize içerisinde 5 ton makarna, 10 bin battaniye, 2 bin 500 bot ve 2 bin 500 yatak malzemesinin yer aldığı 7 tırlık yardım gönderdik. Umarım Rusya daha önce yaptığı gibi yardım tırlarımızı vurmaz."

Suriye'nin İdlib, Halep ve Türkmendağı bölgesindeki sivil halka ekmek dağıtımlarının devam ettiğini aktaran Gökdere, günlük 20 bin ekmek dağıttıklarını, bu sayıyı 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: HABER7.COM