DÜZCE

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 18 Temmuz Spor Salonu'nda düzenlenen, "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Gecesi"nde Düzcelilere hitap etti.

Konuşmasına, "Biz öyle bir milletiz ki şehadete, ölüme koşarak giden bir milletin torunlarıyız" diyerek başlayan Kurtulmuş, Türkiye'de her ailede mutlaka şehit ve gazinin bulunduğunu söyledi.

Düzce'de, 15 Temmuz'da Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın anne babasını ziyaret ettiğini dile getiren Kurtulmuş, "Bu millet şehadeti, hayatının bir parçası olarak kabul eden bir millettir." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, dün Trablus'ta, Çanakkale'de, Allahuekber Dağları'nda, Yemen çöllerinde gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen bu milletin çocuklarının, bu özelliğini kaybetmediğini 15 Temmuz akşamında gösterdiğini vurguladı.

15 Temmuz gecesinde vatan için hayatını verenlerin, dünyaya çok şey öğrettiğini ifade eden Kurtulmuş, "Bütün dünyaya, bu aziz milletin yıkılmaz bir bütün olduğunu, bu aziz milletin sarsılmaz bir iman sahibi olduğunu ve bu aziz milletin kendi geleceğini üç beş eşkıyaya bırakmayacağını, asker kılıklı üç beş çete mensubuna bırakmayacağını gösterdi. 14 Temmuz'da başka bir Türkiye vardı, 15 Temmuz'da başka bir Türkiye var. Bu salonda bulunanlar ve bu salonda bulunanların temsil ettiği 79,5 milyon insanımızın, 15 Temmuz'dan sonra şehitlerimize can, vefa borcu var. Eğer onlar şehadet mertebesine gülerek yürümeselerdi, biz bugün bu salonda bu toplantıyı yapıyor olamayacaktık. Allah hepsinden razı olsun." değerlendirmesini yaptı.

"Bu aziz milletin karşısında öyle hesap tutmuyor"

Türkiye'nin önünü kesmek için çeşitli oyunların sahnelendiğini anlatan Kurtulmuş, Türkiye'de FETÖ denilen örgüt kullanılarak halkın üzerine bombalar yağdırıldığını ifade etti.

15 Temmuz öncesinde yapılan bütün hesapların masada kaldığını söyleyen Kurtulmuş, "15 Temmuz öncesinde bunlar masa başında hesap yapmış ya, şimdi de masa başında hesap yapıyorlar ya, hesap masada durduğu gibi durmuyor. Bu aziz milletin karşısında öyle hesap mesap tutmuyor. Hangi hesabı, hangi ofiste yaparsanız yapın, hangi istihbarat birimini işin içine sokarsanız sokun, bu hesapları millet, paçavra gibi tutup çöp tenekesine atıyor ve inşallah bu hesapları yapanları da tarihin çöplüğüne atacak, tarihin çöplüğüne gömecektir." şeklinde konuştu.

"Kararlı bir şekilde bu istikamette yürümeye devam edeceğiz"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'de artık daha kararlı durulması, birlik ve dirlik içerisinde olunması gerektiğini belirterek, "Oynanan oyunları fevkalade ciddi bir şekilde anlayacağız. Kararlı bir şekilde bu istikamette yürümeye devam edeceğiz. Ortadoğu coğrafyasını bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Türkiye'yi ekonomik bakımdan köşeye sıkıştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.

15 Temmuz'dan sonra yaptıkları toplantılarda, FETÖ'nün algı operasyonlarına karşı tedbir aldıklarını anlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanı'mızın ısrarlı tavsiyeleri ve telkinleri doğrultusunda gitti, dövizlerini bozdurdu, Türk lirasını koruyacak operasyona destek oldu, bu adamlara bir kere dersini verdi, dersini vermeye devam ediyor. Akşam televizyonda görmüşsünüzdür, yaşlı bir amca, '300 dolarım vardı, gittim bozdurdum' diyor. '300 dolardan ne olur?'. Tarafını belli ediyor. Böyle bir millet var mı Allah aşkına? Şimdi Allah'ın izniyle bunları da aşacağız.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Kaynak: AA