ÇANAKKALE

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Lapseki ilçesi Şekerkaya mevkisinde düzenlenen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale otoyolu temel atma töreninde konuştu. Tarihi bir günde Çanakkalelilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, "Allah'a çok şükür, bugün burada her birimiz, tarihe tanıklık ediyoruz. Türkiye'nin en önemli projelerinden birisinin bugün temelini atıyoruz. Allah ömür verirse de en kısa zamanda da açılışını yapacağız." diye konuştu.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin bugün yıl dönümü olduğunu da anımsatan Kurtulmuş, "18 Mart'ta Çanakkale'yi geçilmez kılan bütün şehitlerimize, gazilerimize dedelerimize, şükranlarımızı, tazimlerimizi ifade ediyoruz. Allah mekanlarını cennet eylesin." ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 102 sene evvel memleketin istiklalini ve istikbalini savunan aziz milletin çocuklarının, 15 Temmuz'da bu milletin geçilmez bir imana sahip bulunduğunu, yenilmez bir iradeye sahip olduğunu FETÖ'cülere ve o eşkıyaların arkasındaki güçlere gösterdiğini belirtti.

Çanakkale'de, 102 sene önce 250 bin şehit, 15 Temmuz'da da 250 şehidin verildiğini aktaran Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her birisi aziz milletimizin, şanlı tarihinin altın sayfalarını ortaya koydular. 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bütün şehitlerimizi serdarı şüheda olan Hazreti Hamza efendimizle, Hazret Ali efendimizle Cenab-ı Allah'ın haşru cem etmesini diliyoruz. Aynı şekilde bu kalabalığın da inşallah şehitlerimizle birlikte peygamberimizin sancağı altında buluşmamızı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

1915 Çanakkale Köprüsü'nün, Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olduğunu belirten Kurtulmuş, şunları belirtti:

"Sadece Çanakkale'yi değil, Marmara'yı, Ege ve Akdeniz'e bağlayan bir proje. Türkiye'yi Avrupa'ya, Avrupa'yı Türkiye'ye bağlayan bir proje. Şuradan, 5 kilometre ötede Çardak'ta olduğu gibi, Osmanlı daha devlet olmadan gözünü Avrupa'ya dikti, Çardak'tan Avrupa'ya geçen Avrupalı bir millet olmanın temelini attı. O milletin çocukları, yeniden Asya'yı Avrupa ile birleştiriyor, Türkiye'nin önemli projelerinden bir tanesine imza atıyor. Hayırlı uğurlu olsun. Allah, memleketimize, çok güzel bir şekilde kalkınmasına vesile kılsın. Bu projede emeği olan başta vizyonuyla bu projenin gerçekleşmesine öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlığı döneminde bütün gücüyle bu projeyi destekleyen Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan Bey'e ve emeği geçen herkese milletimiz adına şükranlarımızı ifade ediyoruz."

Muhabir: Ali Kemal Akan

Kaynak: AA