ANKARA

Başkanlık Sistemi Tanıtım Hareketi Derneği (Başkan-Der) Başkanı Gözde Dinçer, başkanlık sisteminin Türkiye'ye kazandıracaklarına dikkat çekmek için çalıştıklarını belirterek, "Gayemiz başkanlık sisteminin bu ülkeye fayda sağlayacağını bildirmek ve bu sistemi benimsetmektir. Sosyoekonomik anlamda bu sistem ile Türkiye’miz hedeflerine ulaşacak sağlam adımlar atacaktır. Bu bir millet meselesidir." dedi.

Dinçer, Başkan-Der yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği proje toplantısında, başkanlık sistemini Türkiye genelinde tanıtmak için hazırladıkları çalışmaları anlattı.

Başkanlık sisteminin tam anlamıyla bilinmesi için yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını kaydeden Dinçer, olası bir referandum durumunda yüksek oranda "evet" oyu çıkmasını hedeflendiklerini söyledi.

Bu kapsamda, dernek olarak çok sayıda proje hazırladıklarını ifade eden Dinçer, "Başkanlığı Türkiye'ye tanıtmak, bu sistemin ülkemize kazandıracaklarına dikkat çekmek için kurulan derneğimiz, ülke genelinde birçok etkinliğe imza atacak. Hazırladığımız 170 bin broşür, reklam filmleri ve belgeseller ile başkanlığı anlatacağız." bilgisini aktardı.

Bu süreçte teknolojik imkanları da kullanacaklarını dile getiren Dinçer, web sitesi üzerinden geniş çaplı bir anket çalışması yürüttüklerini, bu çalışmanın sonuçlarına göre uygulayacakları stratejiyi belirlediklerini kaydetti.

İsteyen vatandaşların dernek yetkilileriyle 4,5G bağlantısı kurup soru yöneltebileceğini belirten Dinçer, tır kasalarına monte edilen büyük ekranlardan ise başkanlıkla ilgili videoları yayınlayacaklarını söyledi. Bununla birlikte, üniversitelerde başkanlık sistemi temalı slogan yarışması ve 81 ilde akademisyenlerin katılımıyla çalıştay düzenleyecekleri bilgisini veren Dinçer, iki bölümden oluşan belgesel ve üç reklam filmini de ulusal televizyon kanalları aracılığıyla izleyiciye ulaştıracaklarını ifade etti.

170 bin katalog dağıtılacak

Binlerce sivil toplum örgütü ile kamu kurumlarına gönderilmek üzere 80 sayfadan oluşan "Destek Veriyoruz Çünkü" başlıklı 170 bin katalog hazırladıklarını bildiren Dinçer, "Katalogda, başkanlık sistemi ve yararları, güçlü liderin önemi, Türkiye'mizin son 14 yılında yaşadığı sosyal ekonomik gelişmeler anlatılacak. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın başkanlıkla ilgili açıklamaları, başkanlık sistemini arzulayan Türk parti liderlerinin röportajları, akademisyenler ve köşe yazarlarının yazıları, halktan değişime destek veren vatandaşların röportajları da yine katalogda yer alacak." ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda, halka dağıtılmak için 7,5 milyon broşür basılacağını söyleyen Dinçer, anketlerde başkanlık sistemine az destek veren iller için özel bir çalışma yaptıklarını anlattı. Dinçer, bu kapsamda Mersin, Muğla, Aydın, İzmir, Tekirdağ ve Eskişehir’de yayınlanmak üzere başkanlık sisteminin yararlarını anlatan 20'şer dakikalık iki video hazırlandığını, bu videoların şehrin merkezlerinde dev ekranlarda halkla paylaşılacağını aktardı.

"Türkiye büyüdükçe kumpaslar da artıyor"

Türkiye'nin son yıllarda yaşamın her alanında büyük reformalara imza attığını ifade eden Dinçer, bu gelişmeyi istemeyen karanlık odakların Türkiye'ye karşı kumpas kurmaya devam ettiğini vurguladı.

Muhabir: Tanju Özkaya

Kaynak: AA