ORDU

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda, okul aile birliği başkanları ile bir araya geldiği toplantıda, eğitim-öğretim yılının açılması dolayısıyla Altınordu, Fatsa ve Ünye'de okul aile birliği yöneticileriyle toplantılar yapmayı planladıklarını söyledi.

Türkiye'de hem okullaşma oranlarındaki artış hem de okullardaki fiziki mekanlardaki güzelleşme ve düzenlemenin ümit verici olduğunu dile getiren Kurtulmuş, aynı şekilde Ordu'da da önemli eğitim yatırımları yapıldığını ifade etti.

"15 Temmuz'da Türkiye, uçurumun kenarından döndü"

Kurtulmuş, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelere de değinerek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da Türkiye, uçurumun kenarından döndü. Eğer 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı, bugün bu salonda hiçbirimiz yoktuk. Türkiye'nin hiçbir kurumu, bugünkü gibi disiplinli bir şekilde faaliyetlerini yürütüyor olamayacaktı. Büyük oranda Türkiye'nin yönetimi iflas edecek, Türkiye bir iç savaşa sürüklenecek ve ardından yabancı işgale doğru sürüklenecekti. Burada cesaretle, dirayetle sokaklara çıkarak, bu mücadeleden yana duran, demokrasiyi koruyan, bu milletin birliğine ve dirliğine sahip çıkan, geleceğimize sahip çıkan vatandaşlarımızı şehitlerimizi şükranla anıyoruz. 241 cesur insan, 241 çılgın Türk, tankların önüne çıkarak hayatını feda etti, bu milletin bağımsızlığını ve istikbalini korudu. Aynı şekilde 2 bine yakın gazimiz... Her birisinin önünde şükranla eğiliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "15 Temmuz'daki ihanet, Türkiye topraklarının gördüğü en büyük ihanettir. Bu ihaneti yapan, içinde olan, ihaneti düzenleyen şebeke ile irtibatlı, iltisaklı, bir türlü iş birliği olan herkesten hesap soracağız. Aynı şekilde bu kahraman direnişin parçası olan şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Kaynak: AA