Yazarlar, Ankara'da düzenlenen, 37 bireyin yaşamını kaybetmesine, 71 bireyin yaralanmasına hastalık bulunan yıldırı saldırısını kınadı.

Ankara'da gerçekleşen yıldırı saldırısına bağlı AA muhabirine değerlendirmede mevcut gazeteci, edip Nihal Bengisu Karaca, Türkiye'nin 'kalbine' yukarı fazladan saldırılar bulunduğunu belirterek, 'Terör hoppadak canımızı değil, irademizi, inancımızı, direncimizi de amaç alıyor. Terör örgütleri bundan böyle şu ve ya bu kol düşüncesince üstünlük elde etmeyi değil Türkiye'yi kargaşa ortamına dönüştürmeyi bu yolla Suriye'yi elan şen bölüşmeyi planlıyorlar' dedi.

Yazar Prof. Dr. Bedri Gencer de, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Birincisi, devletlerarası anadan görme bütünsel savaşların bittiği çekirdeksel devirde harp yıldırı eliyle yürütülüyor. İkincisi, dünyanın en eleştiri coğrafyasında canlı Türkiye, bu arsıulusal terörün anne maksadı biçimine mevrut durumda. Maalesef, coğrafyanın kaderini yaşıyoruz, yıldırı kadar belalar, bu ülkenin kaderi. Terörle savaştan galip çıkacak şansını ise devlet, ulus dayanışmasının derecesi belirleyecektir. Milli el birliği potansiyelimize mucibince terör, faillerinin amaçlarının dört dörtlük bilakis lehte neticeler verebilir.'

Sosyolog, edip Prof. Dr. Hüsamettin Arslan, saldırıyı kimin yaptığını idrak etmek düşüncesince yıldırı uzmanı edinmek gerekmediğine dikkati çekerek, 'Patlamadan sonraları ortak defa elan PKK ve türevi örgütler Kürtlerin yüzkarası, kusmuğu ve safrası biçimine gelmiştir' niteleyerek konuştu.

'Sosyal medyada olağanüstü görüntülemek da yıldırı eylemi'

İlahiyatçı, toplum bilimci Vehbi Başer, 'Terör, suikast, bombalama, şişman kırım kadar 'etkili kuvvet eylemleri eliyle topluluğu infiale sevketme' bulunduğu kadar, toplumsal iletişim araçları kadar mecralarda 'dehşet yaratarak itimat hissini ortadan kaldırma', sertliği politik ortak taşıt namına değerlendirmek şekli ile toplumda korku, yılgınlık ve kitlesel çalkantılar yaratış ve payan yasal amme otoritesini saf dışı bir vaziyete getirerek 'siyasi istikrarı zedeleme, sarsma ve yıkıma uğratma' kadar psişik, toplumsal ve politikacı faaliyetleri de kapsamaktadır' dedi.

Yazar Abdurrahman Dilipak, 'Birileri 'Kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle' buyurmak istiyor. Bir insana meydana getirilen ortak saldırı, ne ortak topluma matuf ortak yıldırma ise, taşeron, tetikçi, bombacı ki olursa olsun, gerçekte arsıulusal düzenin bu manada ortak alan okumasıdır bu saldırı. Kuklaya değil, kuklacıya bakmamız gerek.. Bu saldırılar evvel defa olmuyor, akıbet defa de olmayacak. Birileri 'hayır' diyebilen ortak Türkiye istemiyor' niteleyerek konuştu.

Yazar Esra Elönü ise, 'Ceset torbalarının caba o yabani cüsselere tenezzül etmediği ama içimizdeki kepez entellerinin öve öve bitiremediği PKK Ankara'da 37 masumu katletti. 37 günahsız bundan böyle bulunmayan Allahın rahmeti hepsinin üzerinde olsun. Hep dediğim kadar bizi faniliğimizden vurabilirler ama kardeşliğimizden asla' dedi.

Kaynak: AA