RADİKAL  -  Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın naaşı saat 10.00'da hastaneden çıkarılarak evinin önüne getirildi. Hastane önüne büyük ebatta bir Süleyman Seba posteri ve bir Beşiktaş Bayrağı asıldı.

Seba'nın naaşı çıkarken hastanede eski talebelerinin yanında olduğu görüldü. Samet Aybaba, Rıza Çalımbay, Gökhan Keskin gibi efsane kadronun efsane isimleri Seba'yı son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulundu. Beşiktaş Belediyesi Eski Başkanı İsmail Ünal ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedaroğlu da hastaneye gelen isimler arasında yer aldı.

HELALLİK ALINDI
Hastaneden çıkarılan Seba'nın naaşı önce evinin önüne getirildi. Burada dualar okundu, helallik alındı. Daha sonra Akaretler'deki kulüp binasına getirilen Seba, buradaki kısa bir törenle anıldı. Yine dualar okundu helallik alındı. Seba'nın cenazesi kulüpten çıkıp stada giderken dakikalarca alkışlandı. Seba'nın tabutuna karanfiller atıldı.


"UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN"
Siyah-beyazlı taraftarlar, Beşiktaş semtindeki kartal heykelinin önünden Vodafone Arena'ya yürüdüğü sırada "Bu gece gözyaşımı kimse silmesin, babalara ölüm yakışmaz Seba, unutursak kalbimiz kurusun bizim, Beşiktaş'ın babası Süleyman Seba" şeklinde tezahüratta bulundu.


ARENA'DA ANMA TÖRENİ
Süleyman Seba'nın naaşı, anma töreni için inşaatı devam eden Vodafone Arena'ya getirildi. Efsane başkan, İnönü Stadı'nın açılışında oynanan maçta forma giymiş ve ilk golü kaydedip tarihe geçmişti. Naaşın Vodafone Arena'ya getirildiği sırada taraftarlar da statta yerini aldı ve tezahüratlarda bulundu.

"SEVENLERİ KİMSE AYIRAMAZ Kİ"
Cenaze aracına eşlik eden taraftarlar, "Seba ölmedi kalbimizde yaşıyor" , "Büyük başkan" ve "Süleyman Seba'nın evlatlarıyız" şeklinde yüksek sloganlar attılar. Taraftarlar ayrıca şu marşı da dile getirdiler:

"Yağmurlu bir günde görmüştüm seni
Üstünde çubuklu formalar vardı
O anda tutuldum aşık oldum ben
Hayatın anlamı siyah-beyazdı...

Ölümle yaşamı ayıran çizgi
Siyahla beyazı ayıramaz ki
Her yolun sonunda ölüm olsa da
Sevenleri kimse ayıramaz ki." 


'STADIN ADINI SEBA KOYSANA'
Bu arada Beşiktaş Başkanı Fikret Orman konuşurken siyah beyazlı taraftarlar, "Seba koysana, Seba koysana, stat adını Seba koysana" şeklinde tezahürat yaptı. Uzun süre devam eden sloganlar nedeniyle Orman konuşmasını bitirdi.

MILNE: KULÜBÜMÜZ EN BÜYÜK RENGİNİ KAYBETTİ
Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden Beşiktaş Kulübü'nün onursal başkanı Süleyman Seba'nın cenaze törenine gelen siyah-beyazlı takımın eski teknik direktörü Gordon Milne, "Yıllarca emek verdiğimiz ve büyük başarılar yaşadığımız kulübümüz en büyük rengini kaybetti. Kendisi benim için çok ayrı bir yere sahip. Birlikte nice iyi günler yaşadık. Beşiktaş'a bütün ömrünü adamış bir insandı. Tüm Beşiktaş camiasının ve Türkiye'nin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Süleyman Seba'ya karşı son görevini yapmak için İstanbul'a geldiğini belirten Milne, çok duygulu anlar yaşadığını anlatarak, şunları kaydetti:
"Duygularımı tarif etmekte zorlanıyorum. Çünkü, Süleyman Seba'yla yaşadıklarımız kitaplara sığmaz. Kendisi gibi insanlara, yalnızca Beşiktaş ve Türkiye'nin değil tüm dünyanın ihtiyacı var. Gordon Milne olarak sadece başkanımı değil en büyük dostumu da bugün uğurluyorum. Hepimizin tekrar başı sağolsun."

radikal