Şehit Uzman Çavuş Fazlı Altuntaş'ın cenazesi, Diyarbakır'daki törenin ardından uçakla Kayseri'ye, oradan da karayolu ile Sivas'ın Gemerek İlçesi'ne bağlı Sızır Beldesi'ne getirildi. Şehidin cenazesinin belde meydanına getirilişi sırasında toplanan kalabalık gözyaşlarına boğuldu. Cenazenin tören alanına konulmasının ardından yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Babasının fotoğrafını alan oğlu 11 yaşındaki Fatih gözyaşlarını tutmazken, 6 yaşındaki Alperen ise etrafında olup bitenleri şaşkınlıkla izledi. Eşinin tabutun sarılarak ağlayan Dilek Altuntaş'ı ise askeri personel teskin etmeye çalıştı. Burada düzenlenen cenaze programına Sivas Valisi Alim Barut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 5'inci piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın il ve ilçe protokolü, şehidin yakınları ile 3 bin dolayında vatandaş katıldı. Şehidin cenaze namazı İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından kıldırıldı. Ardından bir süre omuzlarda taşınarak cenaze aracına konulan uzman çavuş Fazlı Altuntaş'ın cenazesi, belde mezarlığında gözyaşı ve dualar arasında toprağa verildi. Şehidin cenazesinin taşınması sırasında küçük oğlu Alperin'in de omuzlara alınarak tabutun peşinden götürülmesi dikkat çekti. Türk bayrakları ile donatılan beldede cenazeye katılanlar tekbir getirerek, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak terörü lanetledi.

GÜNEYDOĞU'DA OPERASYONLARA KATILMIŞTI

Köksal- Züleyha Altuntaş çiftinin 4 çocuğundan biri olan şehit Uzman Çavuş'un 2003 yılında TSK'nın gözde birliklerinden olan Kayseri 1'inci Komando Tugay'ında görevine başladığı ve birçok kez Doğu ve Güneydoğu'daki terör operasyonlarında görev aldığı öğrenildi. Dilek Altuntaş ile evli olan, Fatih ve Alperen isimli iki oğlu bulunan şehit Fazlı Altuntaş'ın Kayseri'deki birliğinden bir süre önce geçici görevle Diyarbakır'a giderek Sur'da devam eden operasyonlarda görev aldığı öğrenildi. İnfaz Koruma memurluğu yapan babası Köksal Altuntaş'ın kıs süre önce emekli olduğu öğrenildi.

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Özel Harekat Polisi 26 yaşındaki Gültekin Tırpan, memleketi Amasya'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde anne 50 yaşındaki Neriman Tırpan, 'Bana haber yollamış, 'Ağlamasın' demişsin, ağlamıyorum oğlum. Düşmanları güldürmem sana yavrum' diye ağıt yaktı.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından zırhlı araca roketatarlı saldırısı sonucu şehit düşen Özel Harekat Polisi Gültekin Tırpan için memleketi Amasya'da tören düzenlendi. Şehit Tırpan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Akbilek Mahallesi'ndeki babasının evine getirildi. Burada babası 52 yaşındaki Hüseyin Tırpan, oğlunu evinden gözyaşlarıyla uğurladı. Amasya İl Müftüsü İsmail İpek'in duası ve alınan helallik ardından şehit polis Tırpan'ın cenazesi, Sultan Beyazıt Camii bahçesine getirildi. Şehidin babası Hüseyin Tırpan, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öperken ayakta durmakta zorlandı. Anne Neriman Tırpan cenaze töreninin yapıldığı alana sağlık ekipleri tarafından sedye ile getirildi. Anne Tırpan, 'Oğlum ben sana söz verdim. Oğlum, geldim. Bak sen bana haber yollamışın geldim, ben yavrum. Bana haber yollamış, ağlamasın demişsin, ağlamıyorum. Düşmanları güldürmem sana yavrum' diyerek oğlunun fotoğrafına sarılarak öptü.

Şehidin ablası Gülşah Topuz kardeşinin fotoğrafını öperken ayakta durmakta güçlük çekti.

Öğle namazı ardından Amasya İl Müftüsü İsmail İpek tarafından şehit Özel Harekat Polisi Gültekin Tırpan’ın cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından cenazeye katılan yaklaşık 10 bin kişi şehide haklarını helal etti. Meslektaşları tarafından omuzlara alınan Şehit Tırpan’ın naşı cenaze otosuna kadar tekbirler getirilerek taşındı. Daha sonra da Tekirdede Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, CHP Amasya Milletvekili Av. Mustafa Tuncer, askeri erkan, polis teşkilatı mensupları, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA)

Şehit polis Alican Öztürk'ün cenazesi gözyaşlarıyla karşılandı

Şırnak'ta, PKK'lı teröristlerin polis servis aracına roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru 25 yaşındaki Alican Öztürk'ün cenazesi, askeri uçakla getirildiği Zonguldak Havalimanı'nda gözyaşları içinde karşılandı.
Doğum gününe 3 gün kala (21 Ocak Perşembe doğum günü) şehit olan Alican Öztürk'ün cenazesi, askeri uçakla Zonguldak Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesi, Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Zonguldak 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgenaral Birol Şimşek, yakınları ve polisler tarafından karşılandı.
Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu polislerin omuzlarında uçaktan indirilip cenaze aracına götürülürken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Ali, annesi Emine, kardeşleri Gülcan ve Yiğit Selim Öztürk tabutun arkasından gözyaşı döktü. Yiğit Selim Öztürk, cenaze aracına konulan ağabeyinin tabutuna başını koyup ağladı. Baba Ali Öztürk de tabuta bakıp, 'Oğlum ben geldim' diyerek ağladı.
Şehit polis Alican Öztürk'ün cenazesi, konvoy eşliğinde toprağa verilmek üzere Karabük'e götürüldü.

Gürkay GÜNDOĞAN-Ayhan ACAR/ZONGULDAK, (DHA)

Kaynak: DHA