İSTANBUL

Küresel ekonomide devletlerin sorunlarla savaşı bitmeme ederken, Türkiye'nin akıbet çağda ilkin büyümekte bulunan devletler edinmek kıl payı piyasalarından pozitif ayrışması ve TL varlıklara bulunan ilginin çoğalması dikkati çekiyor.

Türkiye sakıt yer yağı fiyatlarından en birlikte tomar yarar sağlayıcı devletlerin başlangıcında gelirken, bu gidişat ülkenin akan açığını iyileştirmesine ve büyümekte bulunan ülkelerden pozitif ayrışmasına araştırma görevlisi oldu. Türkiye'nin hem siyasal bununla birlikte kazançlı manada Avrupa Birliği ile ilişkilerinde akıbet günlerde katettiği resmiyet de TL varlıklara müspet yansıdı.

Tüm bu gelişmeler kararında Türk lirası dolar karşısında bedel kazanırken, Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksinde ise yüzdelik 9'u aşan yükseliş yaşandı. Dolar endeksi 2015'te yüzdelik 9'un üstünde yükselirken, bu sene ise yüzdelik 1,5 geriledi.

Borsa

AA muhabirine piyasalardaki gelişimleri değerlendiren Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, dünya dışı piyasalarla bu arada yıla çirkin başlamış bulunan BIST 100 endeksinin, gücük ay ortalarından itibaren kaydettiği çelimli trendle dünya dışı piyasalardan aşırı kesin birlikte halde pozitif ayrıştığını söyledi.

Döviz piyasasıZiraat Yatırım Yönetmeni Sevgül Düzgün, toptan piyasalarda Fed'in mart kocaoğlan toplantısında yarar artışını öteleyeceğine ilişkin beklentilerin fiyatlanmaya bitmeme ettiğini söyledi. Düzgün, Avro Bölgesinde ortaya çıkan ehven kaynakların erdemli yarar potansiyeline eş Türkiye kabil büyümekte bulunan devletlere yöneleceği beklentisini dile getirerek, 'Türkiye'nin bağıl şimdi çelimli çoğalma görünümü, akan açıktaki iyilik ve katı bütçe dengesi büyümekte bulunan devletler ortada Türkiye'yi ön plana çıkarabilir ve TL varlıklara müspet yansıyabilir'diye konuştu.

Petrol endüstrisi

Türkiye'nin akan açığının düşürülmesinde şişman ulama sağlayıcı yer yağı piyasasındaki akıbet gelişimleri değerlendiren Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy da sunma yanındaki artı ve istem yanındaki ehliyetsizlik zımnında yer yağı fiyatlarında derinliğine devam eden birlikte azalış yaşandığını anlatım etti.

Kaynak: AA