Mersin' de kan donduran ve vahşet kelimesinin bile yetersiz kaldığı bir cinayet işlendi. Özgecan' ın ölümüne sebep olan 3 cinayet zanlısı yakalandı. Hayatının baharında cinayete kurban giden Özgecan yürekleri dağladı. 2 gündür aranan Üniversiteli Özgecan' ın cesedi bir dere yatağında yanmış olarak bulundu. Genç kızı bindiği minibüste bıçaklayarak öldürdükten sonra yaktıkları öne sürülen 3 cinayet zanlısı yakalandı. Katil zanlılarına halkın linç girişimi, güvenlik görevlileri tarafından önlendi. 

 Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1. sınıfta okuyan Özgecan Aslan' ın ölümü, tüm Türkiye' yi ayağa kaldırarak yasa boğdu. Türkiye' nin dört bir yanında protesto gösterileri düzenlendi. Özgecan' ın arkadaşları cenaze töreninin ardından katil zanlısının çalıştığı minibüs firmasının durağında eylem yaptı. Mersin Barosu zanlılar için avukat vermeyeceğini açıkladı. Özgeccan' ın hunharca öldürülmesi Türkiye' yi ayağa kaldırdı ve Ünlülerden tepki yağdı. Tüm Türkiye' de kadınlar Özgecan için yürüdü. Tepkiler sosyal medyadada geniş yer buldu.
  Türkiyeyi ayağa kaldıran vahşetin kurbanı Özgecan Aslan, Mersindeki evine gitmek için arkadaşıyla halen Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığın' da sorgunlanmakta olan cinayet zanlısı Suphi Altındöken' in minibüse bindi. Tarsus' da oturan arkadaşı inince Özgecan minibüste tek yolcu kaldı. 
Güzergahı Değiştirdi Özgecan Tepki Gösterdi
Katil şoför Suphi Altındöken mersin' e D-400 karayolundan gitmesi gerekirken güzergah değiştirirek Tarsus-Mersin otoyoluna saptı. Sürtücünün güzergahı değiştirmesi üzerine, Özgecan kaçırılıp başına kötü birşey geleceğini anlayınca tepki gösterip, şoförle tartıştı. Yola devam edip minibüsü tenha bir yere çeken Suphi Altındöken tecavüze kalkıştı. Yanında biber gazı bulunan Özgecan Aslan gazı sıkarak karşı koydu. Boğuşma sırasında tırnaklarını tecavüzcü Altındöken' in yüzüne geçirerek kendini savunmaya kalktı. Şoför bu sırada bıçağını çıkararak Özgecan' a defalarca sapladı. Araçta bulunan demir çubukla vurarak öldürdü. Suphi Altındöken özgecan' ı öldürdükten sonra, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe' den yardım istedi. Onlar gelince cesedi ortadan kaldırmak için, Cin deresinde benzin döküp yaktılar. Şüphelilerin genç kıza tecavüz edip etmediği yapılan otopsi sonucunda belirleneceği kaydedildi.


http://www.haberlermersin.com/m/?id=44061