İSTANBUL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin, 1950 yılından bu yana 2 kere aday olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) konsey üyeliğine 172 oyun 156'sını alarak seçildiğini belirterek, "Böylesine önemli bir organın konsey üyesi olmak ciddi bir prestij. Türkiye, artık sivil havacılık konusunda dünyanın karar alıcı ülkeleri arasına girdi. Türkiye, yaptığı atılımlarla sivil havacılıkta devler ligindeydi. Bu karar onu tescil etmiş oldu." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün çatı örgütü olan ICAO'nun Birleşmiş Milletler'e bağlı olduğunu ve 69 yıl önce kurulduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin de bu teşkilatın üyesi olduğunu söyledi.

Arslan, "1950 yılından bu yana ICAO'nun 2 kere konsey üyeliğine aday olmuşuz ancak seçilememişiz. 3 gün önce konsey üyeliğine adaylığımızı açıklamıştık. Çok başarılı bir çalışmanın ardından Türkiye'nin de bulunduğu grubun oylaması yapıldı. 172 oyun 156'sını alarak Uluslararası sivil Havacılık Teşkilatı'nın konsey üyeliğine seçildik. Böylesine önemli bir organın konsey üyesi olmak ciddi bir prestij. Türkiye, artık sivil havacılık konusunda dünyanın karar alıcı ülkeleri arasına girdi." diye konuştu.

Alınan kararları uygulayan değil, kararları alan organın içinde olduklarını belirten Arslan, bu gelişmenin Türkiye'nin sivil havacılık alanında son 13 yılda katettiği mesafenin göstergesi olduğunu kaydetti.

Son 13 yılda Türkiye'de 26 olan havalimanı sayısının 55'e, yılda 35 milyon olan yolcu sayısının ise 182 milyona yükseldiğini bildiren Arslan, "İstanbul Yeni Havalimanı, dünyanın en büyüğü olacak. Dolayısıyla sivil havacılık otoriterlerinin hepsinin gözü Türkiye'deydi" dedi. Arslan, bu gelişmelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Türk Hava Yolları'nın büyük katkısı olduğunu da vurguladı.

Muhabir: Uğur Aslanhan

Kaynak: AA