ANKARA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oluyor.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, MGK'nın OHAL'in uzatılmasına yönelik tavsiye kararına ilişkin, "Milletimizin temel hak ve özgürlüklerini garanti altına alacak, ülkemizin huzurunu, barışını, kardeşliğini pekiştirecek geçici bir karar. Dolayısıyla 3 ay daha uzatılması tavsiyesinde bulunuldu. Hükümet olarak tabii ki bunu değerlendireceğiz ve ona uygun olarak da gerekeni yapacağız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek: "Yakın dönemde kredi notu düşürülen Rusya ve Brezilya var. Kredi notları düştükten sonra Rusya ve Brezilya piyasalarının tepkisi Türkiye'ye göre çok daha ağırdı. Kredi notu düşüşünün Brezilya ve Rusya'ya etkisi Türkiye'ye göre çok daha derin oldu. Türkiye piyasalarına kredi notu düşüşünün yansımalarının sınırlı olması şunu gösteriyor, Türkiye'nin temelleri diğer gelişmekte olan ülkelere oranla daha sağlam."

Şimşek, AA Editör Masası'nda soruları yanıtlıyor ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Mehmet Şimşek'in açıklamaları, AA'nın internet sitesi (www.aa.com.tr) ile Finans Haberleri Terminali'nden (www.aafinans.com) yayımlanıyor, Twitter hesabından da (@anadoluajansi) anlık takip edilebiliyor.

Muhabir: Zeynep Akyıl

Kaynak: AA