ANKARA

Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer, mülteciler mevzusunun Almanya ve Türkiye'nin kuma problemi bulunduğunu ve herhangi kuma dü ülkeyi birbirine elan da yakınlaştırdığını belirterek, 'Türkiye 2,7 milyonun üstünde Suriyeli kişiye iane yapmıştır ve Türkiye Cumhuriyeti'nin mültecilere koyun açım türü takdire şayandır. Türkiye'nin mülteciler için başardıkları olağanüstüdür' dedi.

Başta sığınmacılar ve hicret konusu kazanmak kadar görüşmeler gerçekleştirmek kadar dü gündür Türkiye'de bulunan Böhmer, merkezi Ankara'da bulunan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinin (SGDD) merkezinde matbuat toplantısı düzenlendi.

AA muhabirinin sorularını da cevap veren Böhmer, Türk vatandaşlarına ara sınav serbestisi dair kuma biçim haritalarının bulunan bulunduğunu ve ehemmiyetli bulunan bunun yavaş yavaş gerçekleştirilmesi icap ettiğini söyledi.

AB'nin Türkiye'ye rüçhan namına vadettiği 3 bilyon avroyla ilgilendiren finansal iane ve paraların akmaya başladığını da dile getiren Böhmer, 'Türkiye'nin bu konudaki sarfetmiş bulunduğu gayretler için tabii ki finansal iane gerekiyor. Bu sebepten ötürü da zirvede bu imkanın elan bariz kuma biçimde kuma kere elan ortaya konulması da hakkıdır. Türkiye'nin bu çerçevede dayanaklık etmek görmesini istiyoruz. Zira,Türkiye'nin mülteciler için başardıkları olağanüstüdür' dedi.

Muhabir: Bayram Altuğ, Ecenur Çolak

Kaynak: AA