Dokunulmazlıklara ilişkin Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluk yapmadık, hırsızlık yapmadık, kul hakkı yemedik. Namusumuz ile adam gibi çalıştık. Adam gibi siyaset yaptık. Aslan gibi gideceğiz. Hakimin karşısına oturacağız. Amerikan yargısı seni yargılıyor. Sen Türkiye'desin böyle bir ayıp, rezillik olabilir mi? Önümüzdeki günlerde göreceğiz büyük bir ihtimalle bütün pislikler ortaya çıkacak. Türkiye'nin kirli çamaşırlarını Amerika mı yıkayacak?" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ordu'da yaptığı konuşmada dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Ben terör örgütüne yardım ve yataklık yapıyorum diyorum. Beni korkudan mahkemeye veremiyorlar. Ağzımı her açtığımda mahkemeye veriyorlar ama bunu söylediğim zaman mahkemeye veremiyorlar. Niçin? Bütün belgeleri o mahkemeye getireceğim. Bunların bütün kirli çamaşırlarını mahkemeye getireceğim. Şimdi dokunulmazlıklarımız kalktı.

YOLSUZLUK YAPMADIK, HIRSIZLIK YAPMADIK, KUL HAKKI YEMEDİK NAMUSUMUZ İLE ADAM GİBİ ÇALIŞTIK
Şöyle bir telaş var belli çevrelerde aman ha sizi hapise atabilirler, tutuklayabilirler. Yolsuzluk yapmadık, hırsızlık yapmadık, kul hakkı yemedik. Namusumuz ile adam gibi çalıştık. Adam gibi siyaset yaptık. Aslan gibi gideceğiz. Hakimin karşısına oturacağız. Ülkede başta hakim hepsine demokrasi dersi vereceğiz. Hiç kimse endişe etmesin bundan. Demokrasi için hakim karşısına çıkacağız.

BÜTÜN PİSLİKLER ORTAYA ÇIKACAK. TÜRKİYE'NİN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI AMERİKA MI YIKAYACAK?
Bakanların, yolsuzluk yapanların dokunulmazlıkları kalksın dedim . kaldırmadılar. Şimdi dava nerede görüşülüyor? ABD'de. Şu ayıp değil mi? Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin yargısına güvenmiyor, dokunulmazlığını kaldırmıyorsun orada gidip yargılanmıyorsun. Amerikan yargısı seni yargılıyor. Sen Türkiye'desin böyle bir ayıp, rezillik olabilir mi? Önümüzdeki günlerde göreceğiz büyük bir ihtimalle bütün pislikler ortaya çıkacak. Türkiye'nin kirli çamaşırlarını Amerika mı yıkayacak?"

Kaynak: DHA