Türkiye, güzeşte senenin ara ayında yüzdelik 19,2 namına hesaplanan canlı başıboşluk oranıyla Avrupa Birliği (AB) üyesi 15 ülkeden şimdi güzel vaziyette arazi aldı.

Söz konusu kantite AB vatanlarında averaj yüzdelik 19,8, Avro Bölgesi'nde ise yüzdelik 22,1 seviyesinde gerçekleşti.

AA muhabirinin Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, Avrupa ülkelerinin istihdam dalında yaşamış yer aldığı başağrısı başta 'genç işsizlik' namına kendini gösterirken, Türkiye, canlı işsizlikte bağıl güzel birlikte karneye eş oldu.

Geçen sene ara kocaoğlan bakımından Türkiye'de 25 gözyaşı altı başıboşluk payı yüzdelik 19,2 namına gerçekleşti. AB'deki canlı başıboşluk payı ise bire birlikte çağda yüzdelik 19,8 namına belirlendi.

Genç işsizliğin en bağan yer aldığı iklim Almanya

Genç işsizliğin AB averajından şimdi bağan gerçekleştiği Türkiye, aralarında Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Polonya'nın da bulunmuş yer aldığı bütünlük üyesi 15 ülkeyi geride bıraktı.

Avrupa ekonomisinin lokomotifi Almanya, yüzdelik 7,1 ile canlı işsizliğin aralıkta en bağan hesaplandığı iklim olurken, Almanya'yı yüzdelik 10,8 ile Danimarka ve yüzdelik 10,9 ile Çek Cumhuriyeti izlem etti.

Ekonomik krizi atlatamayan Yunanistan yüzdelik 48'lik canlı başıboşluk oranıyla zirvede arazi alırken, bu ülkeyi yüzdelik 45,8 ile İspanya, yüzdelik 44,1 ile Hırvatistan ve yüzdelik 38,7 ile Avro Bölgesi'nin en şişman ekonomilerinden İtalya izledi.

Kaynak: AA