Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Marriott Otel'de düzenlenen Büyükelçiler Konferansı öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “TRT'de CHP'lilerin bir randevusu vardı istenmeyen olaylar da yaşandı. Bu konuya ilişkin detaylar nelerdir” şeklindeki sorusu üzerine Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Şunu ifade etmek istiyorum, CHP'li arkadaşlar herhangi bir konudan rahatsızlık duyabilirler. Bu duymuş olduğu rahatsızlıkları da normal şekilde TRT yönetimine aksettirmeleri en tabii haklarıdır. Buna söyleyebilecek bir şeyimiz yok. 

Ancak TRT'ye geliş şekli, TRT'deki ben de geç vakitte izledim, TRT'de davranış şekilleri asla demokratik teamüller çerçevesinde kabul edilebilir durum değildir. Bırakın onu, demokrasiyi, medeni kurallar içerisinde eğer birisine görüşünüzü ifade edecekseniz, randevu alırsınız, gelirsiniz fikirlerinizi söylersiniz, eleştirinizi yaparsınız, hakaret etmeden herhangi bir baskı ve baskın görüntüsü şeklinde olmadan bunları dile getirirsiniz. 

Nasıl TBMM hepimizin ortak malıysa Türkiye Radyo Televizyon Kurumu da bütün Türkiye'nin ortak kazanımlarından, kurumlarından birisidir. Bu kurumlarda yapılan herhangi bir programdan dolayı duyulan endişe başka bir şey, bu kurumun hükmü şahsiyetini de zedeleyecek şekilde ortaya konulan bu tavır başka bir şeydir.”

“Türkiye'nin geldiği seviyeye yakışan bir tavır değildir”

“Ben CHP'li arkadaşların göstermiş oldukları bu tavrın normal eleştiri sınırlarının çok ötesinde saygısızca bir tavır olduğunu müşahede ettim. Üzülerek akşam bunu izledim ve bunu gördüm” diyen Kurtulmuş, 'Türkiye'nin demokrasisine yakışmıyor, Türkiye'nin geldiği seviyeye yakışan bir tavır değildir. Keşke olmasaydı, güzel bir davranış olmadı” değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecinin, “CHP'lilerin 'Randevu talep ettik, randevu saatinde Genel Müdür orada yoktu' iddiaları var” sözleri üzerine de Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Onu bilmiyorum, benim bildiğim kadarıyla, Sayın Genel Müdür ve yakın arkadaşları, iki TRT sanatçısının Ankara'da yapılan cenaze töreni dolayısıyla o törende bulunduklarını ve hemen törenden sonra oraya geldiklerini ifade ettiler ama randevu aldılar mı almadılar mı bendeki bilgi şu; CHP heyeti randevu saati ilan ederek geldi ama bu randevu saatinde bu arkadaşlarımız cenaze töreni dolayısıyla TRT binasında değillermiş.”

Kaynak: AA