45. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın Türkiye Finali'nde kadınlarda Yeliz Ay Yıldız birinci, erkeklerde Hanifi Çobanoğlu birinciliği elde etti.

Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek kadın ve erkek adayların belirlenmesi amacıyla Torbalı ilçesi Sadık İleri Bulvarı'nda düzenlenen yarışmada 66 erkek 10 bin metre, 36 kadın da 5 bin metrede yarıştı.

Yarışma öncesi müzik eşliğinde ısınmak amacıyla dans hareketleri yapan sporcular, 33 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle yürüyüş sırasında zorlu anlar yaşadı. Bazı katılımcıların kısa süreli baygınlık geçirdiği gözlenirken, birçok yarışmacı da bitiş çizgisini geçtikten sonra çimlere uzanarak dinlendi.

Yarışma sonunda kadınlarda PTT Genel Müdürlüğünden Yeliz Ay Yıldız birinciliği, İzmir PTT Başmüdürlüğünden Gülşen Eser ikinciliği, Ankara PTT Başmüdürlüğünden Nermin Aslanoğlu da üçüncülüğü kazandı.

Erkeklerde ise PTT Genel Müdürlüğünden Hanifi Çobanoğlu birinciliği, Diyarbakır PTT Başmüdürlüğünden Nazif Gizlenmiş ikinciliği, İstanbul PTT Başmüdürlüğünden Erdem Vural üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada erkeklerde ilk 10'a, kadınlarda da ilk 6'ya giren sporcular Ankara'da kampa alınacak. Kamp sonunda yapılacak seçmelerde belirlenecek 5 erkek ve 3 kadın yarışmacı, bu yıl 45'incisi düzenlenecek Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Kaynak: AA