KOCAELİ

, "Türkiye'de kazanmaya devam etmeye ve Türkiye'nin büyümesinde aktif rol oynamaya kararlıyız. Burada sezgisi ve kavrayışı kuvvetli, dinamik, beklentileri yüksek bir tüketici kitlesi var." dedi.

Taylor burada yaptığı konuşmada, şirketin dünyanın 70 ülkesinde faaliyet gösterdiğini ve yaklaşık 180 ülkede de marka ve ürünlerini sattığını belirtti.

Türkiye'deki yerel operasyonun 1987 yılında başladığını ifade eden Taylor, 30 yıldır Türkiye'deki tüketicilere hizmet vermekten gurur duyduklarını söyledi.

Hizmet verdikleri ve vermek istedikleri tüketicilere yakın yerlerde üretim yapmak istediklerini anlatan Taylor, bu şekilde pazarın dinamiklerini daha iyi anladıklarını ifade etti.

Türkiye'nin yeni reformların yanı sıra yerel yönetimlerin yatırımları teşvik etmesine olanak veren ekonomik reformları tamamlamasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Taylor, reformların yatırım ortamını güçlendirerek Türkiye'de iş yapmayı kolaylaştıracağını söyledi.

"İnovasyonu can damarımız olarak kabul ediyoruz"

Türkiye'deki 2 fabrikalarıyla ekonomiye katkı sağlarken üretim alanında yeniliklere de imza attıklarını söyleyen Turnaoğlu, Kocaeli'deki fabrikalarında üretimini yaptıkları markalara ilişkin bilgi verdi. Turnaoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye doğrudan yatırımlar hızla artıyor"

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut da Türkiye'nin son 15 yılda yükselen ekonomiler arasında kendine önemli bir yer edindiğini söyledi. Bunun tesadüf olmadığını ifade eden Ermut, "Ülkemizin elde ettiği bu ivme geleceğe umutla bakmamızı ve kendimize daha büyük hedefler koymamızı mümkün kılıyor. Ortak hedefimiz, Türkiye'yi gelişmekte olan ülkeler seviyesinden artık gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak. Türkiye'ye gelen uluslararası doğrudan yatırımlar, 2003 yılına kadar sadece 15 milyar dolarken, 2003 yılından günümüze kadar toplam 180 milyar dolar doğrudan yatırım ülkemize geldi." dedi.

Ermut, doğrudan yatırımlar açısından bakıldığında Temmuz ayı sonrasında ve son çeyrekte Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımların hızla arttığını gördüklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Taylor, Turnaoğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ermut, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti.

Işık ve beraberindekiler daha sonra fabrikayı gezdi, şirketin ihracat haritası önünde fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Kadir Yıldız

Kaynak: AA