16-19 Ocak tarihleri arasında açık kalacak fuara dünya halı üreticileri ile yer döşeme firmaları büyük ilgi gösterdi. Fuara 60'ı aşkın ülkeden 1441 şirket katıldı.

Türkiye dördüncü sırada yer aldı

Almanya'nın Hannover kentinde her yıl Ocak ayının ikinci haftası açılan DOMOTEX Fuarına dünyanın dört bir yanından firmalar katılıyor. Katılım oranında Türkiye, Hindistan (316), Çin (251) ve Almanya (214)'nın ardından dördüncü sırada yer aldı.

50 bini aşkın profesyonel ziyaretçi geliyor

DOMOTEX Fuarını her yıl ortalama 90'a yakın ülkeden alanında uzman 50 bine yakın insan ziyaret ediyor. Bu ziyaretçilerin büyük çoğunluğunu ise işadamları oluşturuyor. Daha önce sadece Hannover'de düzenlenen fuar artık başka kıta ve ülkelerde de düzenlense de Hannover fuarına katılım ve ziyaretçi sayısında ise azalma olmuyor.

GTO stant kurdu

Fuarda bu yıl Türkiye'nin Hereke'den Van'a kadar kültür ve sanatını temsil eden birbirinden güzel el işlemesi halı ve kilimleri, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birliklerince (İTKİB) organize edilen 16 ve 17. Hollerde sergilenecektir. İTKİB tarafından hazırlanan Türkiye Milli Standı ise 16. Hol'de yer alacak. Fuara bireysel olarak katılan ve genelde makine halısı üreten firmalarımız ise, kendi stantlarında ürünlerini sergileyeceklerdir. Bu firmalarımızın çoğunluğu 2,3,4,5 ve 6. Hollerde yer alacaklardır. Diğer firmalarımız ise çeşitli yoğunluklarda olmak üzere 7, 8, 9 ve 15. Hollerde bulunacaktır.

Makine halı üretiminde Türkiye'nin lokomotifi olan Gaziantep, fuara 42 firma ile katıldı. Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ise ilk kez fuarda stant açtı.

GSO da Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) tebliği kapsamında yürütülen 'Gaziantep Dünya Hali Ticaret Merkezi Projesi' kapsamında açılan stantta 42 firmanın tanıtımı yapılacak.

Kaynak: DHA