KİLİS

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye'nin, bütün dünyadaki mazlum ve mahrumların umut bağladığı bir ülke olduğunu belirterek, "İşte böyle bir süreçte bizim hep birlikte birbirimize sahip çıkmamız ve muhasebe yapmamız gerekiyor." dedi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde düzenlenen konferansta din görevlilerine hitap eden Görmez, her müminin bir yere bir musibet geldiği zaman onu hissetmesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin son zamanlarda zor süreçlerden geçtiğini vurgulayan Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileriyle Cizre, Silvan, Silopi, Mardin ve Van'a gittiklerini anımsattı.

Her türlü tahribe maruz bırakılan bu kentlerde görev yapan arkadaşlarının büyük zorluklar çektiğini anlatan Görmez, şöyle konuştu:

"Bazı bölgelerdeki Kur'an kurslarında okuyan çocuklarımızı başka yerlere taşımak zorunda kaldık. İnşallah Cenab-ı Hak bütün bunların üstesinden gelmeyi millet olarak bize nasip edecektir diye düşünüyorum. Çünkü milletlerin, kültürlerin ve tarihlerin zor süreçleri vardır. Hem İslam ümmetinin hem de ülkemizin içinden geçtiği çok zor bir süreçten geçiyoruz. Eş zamanlı bir şey var ki onu kimse fark etmiyor. Dünyanın neresinde yaşasa yaşasın, her mazlumun duasını ve umudunu gönderdiği bir ülkeyiz."

"Muhasebe yapmalıyız"

Başkan Görmez, geçtiğimiz günlerde 10 bin Müslümanın yaşadığı Botsvana'dan bir heyetin kendisini ziyaret ettiğini hatırlattı.

Botsvana heyetinin, bir kaç yıldır ülkelerindeki camilerde Türkiye için dua ettiklerini anlattığını vurgulayan Görmez, "Dünyanın neresine gidersek gidelim, buna şahit oluyoruz. Hangi misafirimiz gelse bunu ifade ederek söze başlıyor. Bir taraftan zor bir süreçten geçiyoruz, yanı başımızda çok büyük mezalimler işlendi. Hep birlikte ona şahit olduk. Kur'an-ı Kerim'de Hazreti Musa'nın, "Rabbim, bana öyle bir nimet ver ki biz günahkarların yanında yer almayalım" diye büyük bir duası vardır. Ülke ve millet olarak günahkarların yanında yer almayışımız, mazlumlara kapımızı ve gönlümüzü açmamız, Cenab-ı Hakk'ın bir lütfu ve ikramı. Bizim milletimize de bir lütuf ve ikram aslında. Türkiye, bütün dünyadaki mazlum ve mahrumların umut bağladığı bir ülkedir. İşte böyle bir süreçte bizim hep birlikte birbirimize sahip çıkmamız ve muhasebe yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

Muhabir: Emrah Yaşar, İzzet Mazi

Kaynak: AA