BURSA

Bursa'da, Ulu Cami yanındaki Orhangazi Parkı'nda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa Şubesi öncülüğünde toplanan çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, ellerindeki dövizlerle ABD'nin söz konusu planına tepki gösterdi.

Grup adına konuşan TÜGVA İl Teşkilat Başkanı Ömer İşleyen, İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.

İşleyen, Türkiye'nin mazlumların yanında olmaya devam edeceğini belirterek şöyle devam etti:

"Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonu ifa edecek, okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, ırk ve dil ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya devam edecektir. Filistin dar bir coğrafyada bulunan birtakım insanların meselesi değil, tüm İslam aleminin namusudur. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir."

İznik ilçesinde de öğle namazı sonrasında İznik Ayasofya Orhan Camisi bahçesinde toplanan TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti İznik Şubesi, Memur-Sen İznik Şubesi üyeleri ve vatandaşlar, protesto gösterisi yaptı.

Eskişehir

Eskişehir'de, Reşadiye Camisi bahçesinde toplananlar adına konuşan TÜGVA Eskişehir Temsilcisi Fatih Sert, Suriye'de her gün bir insanlık dramı yaşandığını, Arakan'da naklen soykırımlarda kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınların katledildiğini, milyonlarca insanın yerleri ve yurtlarından ayrılmak durumunda kaldığını dile getirdi.

Sert, dünya üzerindeki Müslüman topraklarının 3 asırdır zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları sömürülürken, kan akan coğrafyalarındaki tetiği sıkan elin aynı gücü arkasına aldığını çok iyi bildiklerini ifade etti.

Basın açıklamasına, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Yalova

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı, Yalova'da 33 ayrı sivil toplum kuruluşunun bağlı bulunduğu Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (GÖNÜLDER) temsilcilerince düzenlenen ortak basın açıklamasıyla protesto edildi.

Öğle namazının ardından Merkez Camisi avlusunda bir araya gelen grup adına konuşan Yalova İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Sabri Kan, Müslümanların ilk kıblesinin bulunduğu Filistin'in 1948 yılından beri işgal altında olduğunu aktardı.

Bilecik

Şeyhedebali Üniversitesi kampüsü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu önünde toplanan Bilecik TÜGVA Temsilciliği, Genç İHH, İlim-Yayma Üniversite Temsilciliği ile bazı gençlik teşkilatları üyeleri ortak basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan TÜGVA Bilecik Şeyhedebali Üniversite Temsilcisi Enes Karakuş, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmeye çalışıldığını söyledi.

Karakuş, bu kararın dünyayı çıkmaz bir yola sürükleyeceğini dile getirerek "Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir." dedi.

Çanakkale

Çanakkale'de de Kordon Boyu'ndaki Truva Atı önündeki protesto gösterisine, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız, TÜGVA Çanakkale İl Temsilcisi İsmail Demir ve TÜGVA üyeleri katıldı.

Grup adına açıklama yapan TÜGVA Çanakkale YÖK Koordinatörü Kürşat Selim Temizyürek, Filistin'in 1948 yılından beri yüzlerce yıllık "Büyük İsrail Projesi" çerçevesinde adım adım işgal altına alındığını vurgulayarak "Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Alem-i İslam'ı, reel politik kaygılardan arınarak Amerika'dan, İsrail'den değil Allah'tan korkmaya ve ona teslim olmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Balıkesir

Balıkesir'de Zağnos Paşa Camisi önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan TÜGVA Temsilcisi Hüseyin Murat Uysal, ABD Başkanı Trump'ın Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının saldırı olduğunu belirtti.

Grup, tekbir getirerek alandan ayrıldı.

Kütahya

Kütahya’da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelenler, ABD aleyhine sloganlar attı.

AGD Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, yaptığı açıklamada, Kadim bir İslam şehri ve Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendiren ABD'nin girişiminin, bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacağını bildirdi.

ABD'nin İslam'ı ve Müslümanları terör olaylarıyla özdeşleştirdiğini ancak gerçekte kendisinin tüm terör olaylarının müsebbibi olduğunu kaydeden Taşkın, "Yapmamız gereken tüm İslam ülkeleri ve tüm mazlum halklar olarak birlikte hareket etmektir." diye konuştu.

Kaynak: AA