İSTANBUL - ELİF FERHAN YEŞİLYURT

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Üst Yöneticisi (CEO) Fırat Kuruca, Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilişkin, "Ülkemiz o kaynağı çok iyi kullanıp, yatırıma, enerjiye dönüştürüp ülkenin kalkınmasına yakıt olarak kullanabilir." dedi.

Fırat Kuruca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BES'e konulan hedeflerin aşılması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin hedef olarak koyduğu rakamların iyi gözüktüğünü ancak dünya koşullarına bakıldığında Türkiye gibi iddialı bir ülkenin çok daha büyük rakamlardan bahsetmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin bu tasarrufa ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Kuruca, "Ülkemiz o kaynağı çok iyi kullanıp, yatırıma, enerjiye dönüştürüp ülkenin kalkınmasına yakıt olarak kullanabilir. Şu ana kadar çok iyi büyüdük, 60 milyar liralık fon büyüklüğü iyi bir rakam ama yeterli değil. Çok daha büyük rakamları hedeflemek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

İnsanların tasarruf bilincine çok iyi dokunmak gerektiğini vurgulayan Kuruca, şu anda yeterli tasarruf edilmediğini, bu tasarrufun yeterli olsa dahi altın, dolar ve gayrimenkul gibi sermaye piyasalarına enerji katmayan, olduğu yerde duran varlıklara yatırım yapıldığını söyledi.

BES'e katılımı beklenen 45 yaş altı 13-14 milyon kişinin bulunduğunu anımsatan Kuruca, vatandaşlara, mümkün olduğunca tasarruf bilinci ile hareket edip sistemden caymaması tavsiyesinde bulundu.


Kaynak: AA