KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik ödül törenine katılan B'Event Yönetim Kurulu Başkanı Başak Bozkurt, kadın girişimci havuzunun büyütülmesinin, girişimcilik desteklerinin çeşitlendirilmesinin, destek miktarlarının artırılmasının, ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğunu belirtti.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı ödül töreninde, başarılı 5 kadın girişimciden biri olan Başak Bozkurt, şunları söyledi:'Ödül töreninde, şirketimizin açıldığı günden bu yana gerçekleştirdiği başarıların tamamı ve büyüme stratejisi ödüllendirildi diyebiliriz. 

Spesifik bir projeden çok şirketin genel durumu, büyüme stratejisi, ilk senesinde gerçekleştirdiği bilanço başarısı ve hizmet verdiği markalar, bu ödülün kazanılmasında eşit rol oynamaktadır. Bunların hepsinden çok daha önemli ve gurur veren bir detay var ki o da şudur; KOSGEB sanayii alt yapılı, üretim tesisleri ve sanayii atılımlarını destekleyen, geçmiş yıllardaki tüm ödüllenen proje ve şirketlerin de bu alt yapıdan seçildiği bir sisteme sahip. Pazarlama alanında, herhangi bir üretim kanalı olmayan, çalışma mottomuzdan da anlaşılacağı gibi 'düşleyen ve düş satan' bir şirketin başarılarının görülmesi ve ödüllendirilmesi bizi çok mutlu etti.

'KADINLARIN EKONOMİK HAYATA KATILIMI ÇOK ÖNEMLİ

Başak Bozkurt, kadınların ekonomik hayata daha aktif katılmasını çok önemli bulduğu belirtti. Türkiye'de bir doğrudan satış şirketi tarafından yapılan araştırmaya dikkat çeken Bozkurt girişimciliğe ilginin en yüksek olduğu bölge yüzde 66 ile Doğu Anadolu olarak görüldüğünü, onu yüzde 63 ile İç Anadolu, yüzde 61 ile Marmara izlediğini, Ege'nin ise yüzde 51 ile girişimciliğe karşı en az olumlu tutum sergileyen bölge olarak görüldüğünü belirtti. Bozkurt, bölgeler arası gelişmişlik farkının hızla kapanması gerektiğini ve Türkiye'nin kadınları olarak daha müreffeh bir Türkiye görmek istediklerini dile getirdi.

Kaynak: DHA