KONYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Yüzyıllardır aynı mescitte ibadet edip, aynı kıbleye yönelmiş, aynı dine, aynı kutsal kitaba ve aynı peygambere inanan insanların arasına 'Şii-Sünni' diyerek husumet sokulmak istendiğini söyleyen Erdoğan, "İçimizi karartan bu manzara karşısında kendi vatandaşlarına, tüm mazlumlara ve bölgesine umut olan tek ülke Türkiye'dir." dedi.

"Türkiye istediğin zaman gelen istediğin zaman çıkan bir ülke değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şuanda Başika'daki Türkler, birilerini rahatsız ediyor, kimi rahatsız ediyor? Irak'ın merkezi yönetimini. Niye rahatsız ediyor? İşte Ahmet bey başbakanken bunlarla şuandaki başbakanla aynı masaya oturup oradan mesajları vermişlerdi ve beni de cumhurbaşkanı olarak makamımda gelip ziyaret ettiğinde, bizi bizzat oraya davet etmek suretiyle terör örgütü DEAŞ'la mücadele noktasında bizden yardım isteyen kimdi? Bunlardı. Şimdi 'buradan çıkmalı' diyor, kusura bakma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti, istediğin zaman gelen istediğin zaman, 'çık dediğin zaman çıkan' bir ülke değildir." ifadesini kullandı.

"Geldiler, geldiler gelmedikleri takdirde gereğini yapacağız"

FETÖ ile mücadelede yeni bir hazırlık içerisinde olduklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir çoklarını buraya görevli olanlardan, gidenler vesaire geri çağırıyoruz. Belli süre verilecek. Geldiler, geldiler gelmedikleri takdirde gereğini yapacağız. Çünkü bu vatanın evladı olan buraya gelir, bildiği doğrular neyse onları ilgili mercilere anlatır. Anlatmıyorsa o zaman da bedelini öder. Hiç olmazsa biz de 'bu bizim vatandaşımızdır' demeyiz. Yakalandığı yerde de gereğini yaparız."

Kaynak: AA