ANKARA

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Eyüp Kahveci ve beraberindeki heyeti Bakanlık Toplantı Salonu'nda kabul etti.

Burada konuşan Yılmaz, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında insani ve tarihi anlamda güçlü bağlar olduğunu vurgulayarak, bu ülkelerden birçok kişinin Türkiye'de yaşadığını söyledi.

Yılmaz, bu bağların Balkan ülkeleri ve Türkiye'nin refahı için ekonomik katma değere dönüştürülmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Bu yönde son 15 yılda çok büyük gayretler sarf edildi. Türkiye olarak biz her zaman Balkanların huzurundan, barışından yanayız." diye konuştu.

Balkan ülkeleriyle ticaretin ve o bölgeye yapılan yatırımın son yıllarda arttığına işaret eden Yılmaz, Makedonya ile yıllık dış ticaret hacminin 400 milyon doları aştığını ifade etti.

Yılmaz, Balkan ülkeleriyle ticaretin daha üst seviyelerde olması gerektiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Burada da en etkili kesim iş dünyası. Devletler olarak bize düşen uygun ortamı sağlamak, birtakım destekler sunmak ama asıl işi yapacak olan iş dünyası. Dolayısıyla MATTO'ya ve genel anlamda iş dünyasına büyük sorumluluklar düşüyor. Bizin her fırsatta iş dünyasını bir araya getirmemiz lazım. Özellikle Kalkınma Ajanslarımız bu konuda olumlu rol oynayacaklardır."

Muhabir: Mustafa Çalkaya

Kaynak: AA