Gazeteci Zeynep Gürcanlı bugünkü köşe yazısında Türkiye ile ABD arasında, Reza Zarrab'ı salıverecek bir “anlaşmadan” bahsedilmeye başlandığını yazdı.

Sözcü yazarı Zeynep Gürcanlı, bugün yeniden yargıç karşısına çıkacak olan Reza Zarrab'ın salıverileceği bir “anlaşma” olduğu yönünde yazı kaleme aldı.

Gürcanlı'nın "Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı: “Zarrab pazarlığını açıklayın” başlığıyla Sözcü'de yayımlanan bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Reza Zarrab davasında çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Türkiye ile ABD arasında, Zarrab’ı salıverecek bir “anlaşmadan” bahsedilmeye başlandı.

Açıklamayı yapan, Zarrab’ın avukat olarak tuttuğu Rudolph Giuliani. New York eski Belediye Başkanı da olan ve ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığı ile tanınan Giuliani, mahkemeye verdiği ifadesinde, dava sürecindeki rolünün “Türkiye ile ABD arasında, Amerikan ulusal çıkarlarına uygun bir anlaşma sağlamak” olduğunu söyledi.

Buradaki “Amerikan çıkarlarına uygun” sözünün altını özellikle çizmek gerekiyor. Giuliani, hem Zarrab, hem de Amerika'nın “çıkarları” için Ankara'ya geldiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin en tepe noktasındaki isimle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la “pazarlık” yaptığını açıkça ifade etti.

Peki ya “Türk çıkarları”?

İşte karanlıkta kalan nokta bu;

Zarrab’ın avukatları ile en üst düzeyde sürdürülen bu pazarlıklar konusunda Türk tarafından, “Türkiye’nin çıkarının ne olacağı”, ya da “Türkiye’nin herhangi bir çıkarı olup olmadığı” konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Değil açıklama Türk yetkililer Erdoğan ile Zarrab'ın avukatları arasında bir görüşme
yapıldığından bile şimdiye kadar hiç bahsetmedi.

Giuliani resmen Amerikan çıkarları için “pazarlık yaptığını” duyurduğuna göre, şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a düşen, pazarlıklarda “Türkiye’nin çıkarlarının nasıl korunduğunu” açıklamaktır."

http://ilerihaber.org/icerik/turkiye-ile-abd-arasinda-zarrabi-saliverecek-bir-anlasmadan-bahsedilmeye-baslandi-70977.html