MALATYA

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın,Türkiye'nin içeride ve dışarıda bir çok ihanetle yüz yüze bulunduğunu söyledi.

TÜRGEV çeşidinden Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. sene dönümü nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk Kapalı Spor Salonunda 'Akif' isminde temaşa oyunu sahnelendi.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın, programda icra ettiği konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin ortak tane ortak ile ve millete servet edilemeyecek derece iri ortak galebe bulunduğunu söyledi.

Ülkede yaşanmış olan yıldırı saldırılarında hayatını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı isteyen Akalın, genç, buğulu demeden elini kana bulayan terörü nefretle kınadığını belirtti.

Çanakkale Savaşı'nda düşmanın isminin ve memleketinin muhtemelen bulunduğunu anlatım fail Akalın, 'Bugün içeride ve dışarıda bazılarının ismi belli, bazılarının ismi muhtemelen sıfır bir çok ihanetle Türkiye namına karşı karşıyayız. Böylesi iri ortak ihanet çemberi kılıç vatanını seven, tamamı emeğiyle kendini memleketine bahşetmiş, vatanını sevenleri göz boncuğu biçimde yıldırmaz' niteleyerek konuştu.

Memleketin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu, onların arazi alması müstelzim cephenin de ekol sıraları ve bilgi safları olduğuna dikkati çekici Akalın, vakıf namına ilimi hedefleyen gençlerin peşinde bulunduklarını laflarına ekledi.

Muhabir: Orhan Yoldaş


Kaynak: AA