BERLİN

Alman tur operatörlerinden FTI Group'un Üst Yöneticisi (CEO) Dietmar Gunz, Türkiye'nin turizm alanında bu yıl hiç olmadığı kadar cazip bir ülke olduğunu söyledi.

Gunz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 51. Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’deki turizmin canlılığından memnun olduğunu ifade etti.

Şirket olarak Türkiye'de kapasiteyi artırdıklarını, Marmaris ve Bodrum’da bir ay içinde iki yeni otel açacaklarını belirten Gunz, söylentilerin aksine, müşteri ve partnerlerinden olumlu tepkiler aldıklarını kaydetti.

Gunz, Türkiye'ye gitmemek için herhangi bir sebep bulunmadığını vurgulayarak "Türkiye hiç olmadığı kadar cazip." dedi.

"Türkiye Avrupa’daki en önemli tatil ülkesi olarak kalacaktır"

Türk otelcilerin, ITB’de yoğun bir şekilde çaba sarf ettiğine şahit olduklarını söyleyen Gunz, "Medyada tartışılan tüm konulara rağmen bizim için Türkiye Avrupa’daki en önemli tatil ülkesi olarak kalacaktır. Çok iyi bir yaz seyahati dönemi geçireceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Gunz, FTI Group olarak bu yaz Türkiye’ye ilişkin bir canlanma yaşanacağına yönelik hazırlık içerisinde olduklarını belirtti.

Doğrudan irtibata geçildiğinde müşterilerin Türkiye konusunda tekliflere ilgi gösterdiğini ifade eden Gunz, bunun için seyahat acentelerindeki çalışanlara Türkiye’nin güvenli ülke olduğunun anlatılması ve onların da Türkiye’ye ilişkin teklifleri müşterilere tavsiye etmeleri gerektiğini kaydetti.

Gunz, Türkiye'yi seven ve yılda en az bir kez giden insanların bulunduğunu söyleyerek "Bunlara teklifler sunulması lazım. O zaman müşteriler Türkiye’ye gidecek. Medyadaki durumun çok fazla bir rol oynadığına inanmıyorum. Önemli olan güvenlik hissinin ve sadakatin var olması. Bu, yalnızca Türkiye'nin değil, tüm dünyayı ilgilendiren bir konu. Güvenli hissettiğin yere aileni tatile götürürsün. Türkiye'de bu güven bugün var." dedi.

Muhabir: Erbil Başay

Kaynak: AA