İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda planlı 'UNESCO Gastronomi Kenti: Gaziantep' programında, 'Şundan emniyetli olunuz, Türkiye namına müteveccih her tehdide ve saldırıya üzerine yanıtını katbekat ziyadesiyle veriyor, vermeye de bitmeme edecek' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin üzerine karşıya bulunduğu tehditlerle savaşım noktasında, Suriye'de ve yıldırı örgütlerinin yuvalandığı her yerde gerekli gördüğü her türlü operasyonu yapma hakkına sahip bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, 'Geldiğimiz arsa bundan sonra müşterek yasal savunma durumudur. Hiç kimesne Türkiye'nin namına müteveccih yıldırı eylemleri karşısında yasal savunma hakkını sınırlayamaz, bunu kullanmasına da bariyer olamaz' sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bunun, ülkelerinin arsa bütünlüğüne bilgili olamayan ülkelerin komut haklarıyla müşterek merakı banko yoktur. Tam aksine bu durum, Türkiye'nin komut haklarına sahip çıkacak iradesiyle ilgilendiren müşterek durumdur. Ülkemizin bu hakkını engellemeye müteveccih tavırları, kimden gelirse gelsin aracısız Türkiye'nin varlığına müteveccih müşterek teşebbüs şekilde onama ediyoruz' dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

'Türkiye, angajman kurallarını hemen namına müteveccih fiili saldırılarla hudutlu olmaktan çıkarıp PYD ve DAEŞ ilkin kazanmak kabil her türlü yıldırı tehdidini kapsayacak biçimde tevsi hakkını kullanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tek vatandaşının canı, dünyanın rastgele müşterek alanında canlı vatandaşlarının yahut insanlarının canlarından elan az giranbaha değildir. Aynı biçimde Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Ukrayna'da ve dünyanın muhtelif bölgelerinde katledilen tek mağdurun, mazlumun canı da Batı ülkelerindeki şahısların canından değersiz görülemez.'

Kaynak: AA