TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye'nin sabık sene yüzdelik 4 büyümesine ilişkin, 'Böyle birlikte çağda yakalanan bu başarı, iş dünyası namına bizleri sonuç basamak kıvançlı etmekle beraber, asıl potansiyelimizin bu rakamların baş döndürücü şimdi üstünde bulunduğunu biliyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kütükcü, sabık senenin nema rakamlarına bağlı meydana getirdiği açıklamada, Türkiye'nin yüzdelik 4 nema rakamıyla, G20 devletleri ortada en çabuk büyüyen 4. tutum bulunduğunu belirtti.

'Gerçek potansiyelimiZ bu rakamların baş döndürücü şimdi üzerinde'

Ekonomik büyümenin 2016 senesinde da çelimli birlikte seyirle bitmeme edebileceğini aktaran Kütükcü, şunları kaydetti:

'Küresel ekonomideki ve Avrupa'daki durgunluğun bitmeme ettiği, Çin ekonomisinin yavaşladığı, Rusya, Brezilya kabil ekonomilerin daraldığı, benzeyen coğrafyamızda yunak gelişmelerin yaşandığı, yukarı caba dü seçme geçirdiğimiz ve terörle uğraş ettiğimiz birlikte dönemde, Türkiye'nin yüzdelik 4 büyümesi sonuç basamak önemlidir. Böyle birlikte çağda yakalanan bu başarı, iş dünyası namına bizleri sonuç basamak kıvançlı etmekle beraber, asıl potansiyelimizin bu rakamların baş döndürücü şimdi üstünde bulunduğunu biliyoruz.'

Kaynak: AA