GÜMÜLCİNE

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Batı Trakya'daki temasları çerçevesinde Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis ile Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis'i değişik görüşme etti.

Uras, Pavlidis ile görüşmesi sonrası gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, Türkiye ve Yunanistan'ın derinliğine müşterek sınırı paylaştığını belirterek, “Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi dü ülkenin de menfaatine.” diyerek konuştu.

Düzensiz göç akınının durdurulması

Büyükelçi Uras, 'Türkiye ve Yunanistan arasında, sığınmacı krizinin çözümüne bağlı işbirliği' mevzusundaki istifham üzerine, 'Türkiye, Avrupa'ya düzensiz göç akınının durdurulması konusunda kararlı. Bu mevzuda Yunanistan ile yaklaşan ortaklaşa iş içerisindeyiz.' dedi.

Türkiye ve Yunanistan ortada bu mevzuda yukarı kurda temasların sürdüğünü fakat çoğunun kamuoyuna yansımadığını tabir fail Uras, bu işbirliğinin sonuçlarının geçenlerde görüleceğini vurguladı.

Uras, 'Göçmenlerin bunu geçenlerde anlayacaklarını, hâlâ anlamamış olanların anlayacaklarını düşünüyorum zira bendeki bilgilere göre, akıbet mevrut göçmenler 'biz hakeza müşterek barışma bulunduğunu bilmiyorduk, bilseydik gelmezdik' demişler. Rakamlarda da müşterek eksilme var. Buna rağmen bu işten çıkar sağlayıcı insanoğlu kaçakçıları tutarları düşürerek için balans meydana getirmeye ve insanoğlu sayısını artırmaya çalışıyor lakin tığ kullanıcılarını tehlikeye atan, evlatların Ege sularına gömüldüğü vaziyeti istemiyoruz. Biz bununla mücadelede kararlıyız ve geçenlerde aşırı konkre neticeler alacağımızı düşünüyorum.” diyerek konuştu.

Muhabir: Mehmet Hatipoğlu

Kaynak: AA