Türkiye, terör örgütü PKK'nın Dürümlü mezrasında gerçekleştirdiği katliamın mağdurları ile tek yürek oldu.

12 Mayıs gecesi katliamın gerçekleştiği Diyarbakır'ın Dürümlü mezrası ile yaşamını yitirenlerin yakınlarının yaşadığı Tanışık köyünde, kaybedilen 16 canın matemi sürüyor.

Köylerinde barındırmak istemedikleri teröristlere karşı mücadele ederken PKK'lıların 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda hayatını kaybedenler için Tanışık köyünde kurulan taziye evine ziyaretler sürüyor.

Köydeki 36 çocuğu yetim, 8 kadını dul bırakan saldırının ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım olmak üzere, bakanlar, milletvekilleri, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce vatandaş, katliamın mağdurlarını ziyaret ederek, acılarını paylaştı.

Mektup ve telefonla acıya ortak oldular

Tanışık köyüne her gün yüzlerce kişi taziye ziyaretinde bulunurken, İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi farklı illerde yaşayan ve kente gelme imkanı bulamayanlar da mektup ve telefonla başsağlığı dileklerini ileterek, aileleri teselli etmeye çalışıyor.

Telefon görüşmelerinde terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getiren vatandaşlar, saldırıda hayatını kaybedenler için dua ediyor.

Bursa'da yaşayan Ş.E, Tanışık köyüne gönderdiği mektubunda, 16 kişinin bombalı saldırıda hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "16 şehidimize yüce Allah'tan rahmet diler, ana, baba ve dostlarına sabırlar ve selamet niyaz ederim." ifadesine yer verdi.

Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinde, gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristlerle, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket eden ve köylüler tarafından takibe alındığını fark eden PKK'lı teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.

16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu.

Cesetlerin parçalanması ve geniş bir alana yayılması nedeniyle 13 kişinin kimlik tespiti ancak DNA sonucunda belirlenmiş, PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

Kaynak: AA