BOLU

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Bolu'da Belediye Nikah Salonunda Bolu Belediyesinin "Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi" kapsamında üniversite kazanan öğrencilere yönelik dizüstü bilgisayar dağıtım törenine katıldı.

Avcı, Türkiye'nin turizm stratejisinin uzun yıllar deniz, kum ve güneş üzerinden görüldüğünü anımsatarak, "Türkiyeyi tanıtan bütün tanıtım malzemelerimizde, filmlerimizde, afişlerimizde, broşürlerimizde yıllarca biz deniz, güneş, kum ülkesi olarak Türkiyeyi tanıttık. O günün şartlarında bu gerekli de görülmüş olabilir ama hepimiz biliyoruz ki Türkiye deniz, kum, güneşten ibaret değil." ifadesini kullandı.

Türkiye'deki denizlerin, güneşin ve kumun çok güzel olduğunu ancak Türkiye'nin sadece bunlardan ibaret sayılamayacağını anlatan Avcı, şöyle devam etti:

"Türkiye, sadece deniz, kum, güneş stratejisi üzerinden dünyada turizm alanında altıncı sırada. Avrupa'da da dördüncü sırada ama Bolulular olarak siz biliyorsunuz ki, Türkiye'nin henüz yeterince tanıtılmamış pek çok turistik zenginliği var. Dağlarımız var. Göllerimiz var. Olağanüstü bir mutfağımız var. Karımız, kışımız var. Kaplıcalarımız var. Termal turizmimiz var. Tarihi ören yerlerimiz var. Dini miras alanlarımız var. Kongre turizmi için fevkalade elverişli ortamlarımız var. Daha sayamadığımız eğitim turizmi, spor turizmi, macera turizmi alanında da pek çok imkanlarımız var. Biz, tüm bu potansiyelimizi, bu zenginliklerimizi harekete geçirdiğimizde sadece deniz, kum güneş üzerinden altıncı sıraya geldiğimiz turizm yarışlarında ilk üçe rahat rahat gireriz."

Bolu pilot il olacak

Avcı, Türkiye'nin dünyadaki turizm yarışında sadece deniz ve kumu eksik olan Bolu'nun bir pilot il olacağına dikkati çekerek, "İşte burada Bolu bence pilot illerimizden bir tanesidir. Bolu'da bu saydıklarımın deniz ve kum dışında hepsi fazlasıyla var. Yeter ki biz bunları gereği gibi değerlendirebilelim. Ona göre altyapılarımızı kurabilelim. Altyapı derken hem fiziki altyapımızı, yani konaklama ulaşım altyapımızı, hem beşeri altyapımızı, yani hizmet ve işletme sektörümüzü ona göre geliştirdiğimiz takdirde ki Bolu o anlamda çok ciddi birikime sahip. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, Bolu'nun bu müstesna ve gerçekten çok seçkin zenginliklerini el birliği ile tüm dünyaya tanıtırsak, Bolu işte o ilk üçe girme yarışında bayrağı önde taşıyan illerinden biri, belki de birincisi olacak." şeklinde konuştu.

Muhabir: Zafer Göder,Mehmet Emin Gürbüz

Kaynak: AA