NEW YORK

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Arzu Akalın, New York'ta temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan yeni yurt binası ve diğer çalışmalarıyla ilgili olarak AA'ya değerlendirmede bulundu.

Akalın, Türken Vakfı hakkında kapsamlı bilgiler verirken, "TÜRGEV ve Ensar Vakfı iş birliğinde 4 sene önce ABD'deki ilk faaliyetlerimizi Türken Vakfı ile başlatmış olduk. Türkiye'den gelip burada dil eğitimi, yüksek lisans veya doktora eğitim almak isteyen öğrenci kardeşlerimize güvenli ortamlar sağlıyoruz." diye konuştu.

Akalın, yurt dışındaki çalışmalarında hizmet sundukları öğrencilere aynı zamanda akademik başarıları anlamında da katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler

"Gençlik Köprüsü" projesinden bahseden Akalın, bu projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını ve farklı ülkelerden gelen gençlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Bu kapsamda Türkiye'ye gelen yabancı öğrencilerin çoğunun ilk kez Türkiye'yi ziyaret ettiklerini belirten Akalın, bu kişilerin ziyaretlerinde gördükleri birçok şeyden oldukça etkilenmiş olarak kendi ülkelerine döndüklerini vurguladı.

"2014 yılında Türken Vakfı kuruldu"

New York'ta AA muhabirine konuşan Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu da, vakfın 2012 yılında yurt dışına açılma yönünde bir istişare kararı aldığını ve bir yıl sonra bunun için ilk adımını attığını anlattı.

Dilberoğlu, "Bu kapsamda 2014 yılında ABD'de Türken Vakfı kuruldu. Türkiye'den ABD'ye gelen ya da dünyanın farklı ülkelerinden gelen Müslüman öğrencilere hizmet vermek üzere yurt, ev ve burs faaliyetlerimize hız verdik." dedi.

"Birkaç sene içinde ülke genelinde var olmayı hedefliyoruz"

Temeli Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılan yeni yurt binasının 2 yıl içinde bitirilmesini hedeflediklerinin altını çizen Dilberoğlu, "Bunun yanında tüm Amerika kıtasında da faaliyetlerimizi yaygınlaştırma yönünde bir amacımız var. Şu anda 5-6 eyalette faaliyetimiz var ancak birkaç sene içinde inşallah ülke genelinde var olmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Muhabir: Hakan Çopur

Kaynak: AA