ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı koordinasyonuyla 30 Afrika ülkesinden Türkiye'ye gelecek 77 uzmana çölleşme ile mücadele konusunda eğitim verilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Çölleşme İle Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) 12. Taraflar Konferansı'nda (COP 12) deklare edilen Ankara Girişimi çerçevesinde TİKA ile Afrika ülkelerine yönelik eğitim programı düzenlediklerini belirtti.

Eğitimin yarın başlayacağını, Konya, Mersin ve Adana'da gerçekleştirilecek faaliyetlerin 5 Haziran'a kadar süreceğini belirten Eroğlu, "Bu eğitim programıyla ülkemizin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri ve tecrübelerini, Afrika ülkeleri ile paylaşmayı ve ülkelerin çölleşme ile mücadele konusundaki kapasitesini artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Eroğlu, Afrika ülkelerinden Benin, Burkina Faso, Burundi, Cezayir, Cibuti, Çad, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahilleri, Gabon, Gambia, Gine, Kenya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kongo, Madagaskar, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Namibya, Nijer, Nijerya, Senegal, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Uganda ve Zambiya'dan 77 kişinin eğitime katılacağını bildirdi.

Zengin ülkeler başta olmak üzere bütün ülkelerin çölleşme ile mücadele konusuna destek vermelerini dilediklerini söyleyen Eroğlu, "Sahip olduğumuz tecrübe, teknoloji ve uzmanlığı komşularımız olan ülkeler ve bölgedeki diğer ülkeler ile paylaşmaya hazırız. Sadece teknik anlamda değil, kurumsal anlamda da çözüm önerileri sunuyoruz. Proje bazlı çözümleri, sivil toplum kuruluşlarının, kurum ve kuruluşların çalışmalarını anlatıyoruz." dedi.

Muhabir: Zehra Aydın

Kaynak: AA