TBMM

AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, 2016 yılı bütçesi üstünde AK Parti Grubu yerine meydana getirdiği konuşmaya, bütçenin faydalı olması dileğinde bulunup, bütçe çalışmalarına katkıda sağlayanlara teşekkürname ederek başladı.

Yaşanan yıldırı eylemlerinde martir olanlara ve yaşamını kaybeden sivil polis polis vatandaşlara Allah'tan yağmur isteyen Babacan, şiddetin ve terörün müşterek an ilkin sona ermesi temennisinde bulundu.

'2016 senesinde büyümenin müşterek hacim elan ivme kazanmasını beklemekteyiz'

Babacan, 'Küresel ekonomide ve mali piyasalarda menfi gelişmelerin yaşandığı, jeopolitik risklerin arttığı ard arda dört intihap geçirdiğimiz müşterek ortamda Türkiye ekonomisi, 2015 yılının evvel üç çeyreğinde yüzdelik 3,4 oranında müşterek nema kaydetmiştir. Yılın tamamında ise yüzdelik 4 yöresinde müşterek büyümenin olmasını bekliyoruz. Bu oranların nice büyümekte bulunan ekonominin 2015 yılı düşüncesince muhtemel nema oranından baş döndürücü elan faziletkâr bulunduğunun da altını çizerek göstermek istiyorum. 2016 senesinde büyümenin müşterek hacim elan ivme kazanmasını beklemekteyiz. Gelirler politikasının desteğiyle yurtiçi talepte muhtemel diriliş ve önümüzdeki süreçte aut konuşu konjonktürün orta iyileşmesi bu yılki büyümeyi müspet etkileyecektir' ifadesini kullandı.

'Tüm ekonomi politikaları totaliter müşterek tatlı hazırlandı'

Konuşmasında bütçede alanlara ayrılan hisseler karşı bilim de verici Babacan, şöyleki konuştu:

'Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002'de başlatılan baş döndürücü sayıda siyasal ıslahat kararında zaman Türkiye'de demokrasi ilerlemiş, asliye adalet ve özgürlükler dalında elan faziletkâr standartlara ulaşılmıştır. Siyasi ıslahat programımızın omurgasını gerçekleştiren Avrupa Birliği süreci ülkemizin öngörülebilirliğini artırmış, ekonomideki başarılarımıza iri katkıda bulunmuştur. Türkiye bu mevzuda elde etmiş bulunduğu kazanımları korumalı, arka gidişlere katiyen müsaade vermemeli, demokraside, asliye adalet ve özgürlüklerde insanımızın müstahak bulunduğu en faziletkâr standartları hedeflemelidir. Ekonomide başarının kilidi inanma ve muvazene ortamının sağlanmasıdır. Bizim istikrarımızın deposu ulusal iradeye ilgili müşterek demokrasidir. Ancak demokratik müşterek muvazene çelimli olur, sürekli olur. Öte yandan, hukukun üstünlüğü ilkesinin ivazsız müşterek halde uygulanması hem demokrasimizin ilerlemesi aynı zamanda ekonomimizin güç kazanması açısından elzemdir. Hukuk güvenliğinin sağlanamadığı devletlerde ekonomide sürekli başarılar elde edilememekte ve bir fazla aşırı zaman demokrasi dokunca görmektedir. Önümüzdeki devirde Türkiye hem demokraside hem hukukta aynı zamanda ekonomide senkronik şekilde ilerlemelidir. Bu üçgen sacayağından doğrusu demokrasi, hukuk ve ekonomiden hangisi eneze kalırsa, rastgele bir tanesi geride kalırsa ülkemizin istek etmiş bulunduğu hedeflere kavuşması cins olmayacaktır. İşte bu sebepledir ki gelecek aylarda üstünde çalışacak olduğumuz toy kanun taslağı ülkemiz düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli olacaktır. Ayrıca hükümetimizin açıkladığı ilçe reformu stratejisinin uygulanması önümüzdeki devirde ülkemizin başarısında akıbet basamak belirleyici olacaktır.'

Muhabir: Seval Güler

Kaynak: AA