Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, toplumsal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Suriyeli mültecilere bağlı açıklamada bulundu.

Türkiye'nin, Suriye'den mevrut kardeşlerine kucağını açarak, ahlaki ve vicdani ortak vakfe ortaya koyduğunu, insaniyetin ölmediğini kâffesi dünyaya göstererek tarihe geçtiğini tamlayan Akdoğan, Suriye'de siyasal kudret savaşı sağlayan ülkelerin, yaşanmış olan insancasına akse dair ne icra ettiği yahut yapmadığının da tarihin kayıtlarına girdiğini anlatım etti.

'Her dünya namına yakışanı yapmaktadır'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, okulları, hastaneleri, bebekleri ve tertemiz sivilleri bombalayanlardan insancasına krizin hal ortağı olmalarını beklemenin berhava bulunduğunu vurgulayarak, 'Her dünya namına yakışanı yapmaktadır. Biz yaşatmanın, yaraları sarmanın, kucaklamanın tarafında olmayı sürdüreceğiz' değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, 'Bugün bakımından Türkiye'deki Suriyeli muhacir sayısı 2 milyon 733 bin 784, 26 arızi tahaffuz merkezinde artan Suriyeli sayısı ise 282 bin 815'e ulaştı' bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA