Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sönmez, bu sene 46'ncısı planlı Davos zirvesine ilişkin, 'Türkiye başarıyla temessül edildi' dedi. Sönmez, İsviçre'nin Davos nahiyesinde planlı forumda, AA muhabirine zirveyi değerlendirdi. WEF hesabına Koç ailesi ve grubuna,Türk halkına başsağlığı isteyen Sönmez, iş kadını Mustafa Koç'un yaşamını kaybetmesinden iri sıkıntı duyduğunu belirterek, fakat fikirlerinin ve ideallerinin yaşatılacağını tabir etti. Son üç günde Davos zirvesinde aşırı iyi adımlar atıldığını özetleyen Sönmez, şunları söyledi:'Güç dengeleri değişiyor, kazançlı kalkınma yavaşlıyor. 

Bunun birlikte hızla gelişen teknolojinin iri gayret ve boyutta değişimler yarattığını görüyoruz. Bu üçü geçmiş el he ve bu mevzular gelişigüzel görüşmede ele alındı. Örneğin, Güney Afrika Cumhurbaşkanı ve bakanları ile müşterek güruh yaptık. Sağlık ve terbiye açısından aşırı gerideler. Fakat buradaki toplantıdan sonraları 'Dördüncü Sanayi Devrimi' teknolojilerini kullanarak, şimdi gelecek ne atlayabiliriz diyerek kararlar vermeye başladılar. Bunun etkilerini sanıyorum dü üç sene içinde göreceğiz, bunu büyümekte bulunan ve gelişen devletlerde görüyoruz bu manada aşırı mutluyuz.

''Türkiye'nin Davos zirvesine aşırı yardımı oldu'

Türkiye'nin jeopolitik ve kazançlı anlamda her insanın dikkatini çektiğini tabir fail Sönmez, 'Etrafındaki sorunlara rağmen, Türkiye'deki gelişme payı bir fazla fazla ülkenin imrenme edeceği müşterek seviyede' diyerek konuştu. Türkiye'nin foruma sağlam aşırı mevzuda yardımı bulunduğuna dikkati çekici Sönmez, 'Bence Türkiye Davos'ta aşırı değerli temessül edildi ve iyi konuşmalar gerçekleşti' değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA