Filistin'in Ramallah kentine bağlı Beitunia Belediye Başkanı Ribhi Dola, Türkiye'deki terörizmin muhakkak biteceğini ve Osmanlı İmparatorluğu'nun tekrar kurulacağını söyledi.

Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat İlçe Belediyesi ile Filistin’in Ramallah kentine bağlı Beitunia Belediyesi arasında 'Kardeş şehirler' protokolü imzalandı. Bir otelde düzenlenen imza törenine Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Beitunia Belediye Başkanı Ribhi Dola, Filistin Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Cevher ve Beitunia Belediye meclis üyeleri katıldı.


İki belediye, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile Beitunia Belediye Başkanı Ribhi Dola arasında imzalanan protokolle 'Kardeş şehir' oldu.

Beitunia Belediye Başkanı Ribhi Dola, Türkiye'deki terörizmin muhakkak biterek Osmanlı İmparatorluğu tekrar kurulacağını söyledi. Ribhi Dola, terörizmin barışa engel olduğunu belirterek, "Terörizm nerede olursa olsun, aynı şey. Terörizmin olduğu yerde barış olmaz. Biz barışın yanındayız. Terörizm barışa engeldir. Bu terörizm, Müslümanlar ve Türkiye gibi güçlü olan devletlere karşıdır" dedi.

'OSMANLI İMPARATORLUĞU TEKRAR GELECEKTİR İNŞALLAH'

Türkiye Cumhuriyeti'ne şehitlerinden dolayı taziyelerini sunan Filistinli Belediye Başkanı Ribhi Dola, Filistin Devleti'nin kurulacağını ve Türkiye'de de terörizmin biterek Osmanlı İmparatorluğu'nun yeniden kurulacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"İnancımız, bu zulüm kalmayacak. Bir zaman sonra zulüm yapanlar mahkemeye gidecektir ve zulüm görenlerin hakkı alınacaktır. Öyle inanıyoruz ki; Filistin'de de zulüm muhakkak bitecek, Filistin Devleti kurulacak. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nde terörizm muhakkak bitecek. İnşallah Türkiye'de barış olacak ve barış içerisinde yaşanacaktır. Osmanlı İmparatorluğu 400 sene İslamiyet'i korumuş, hafız olmuş. Osmanlı İmparatorluğu tekrar gelecektir inşallah. Filistin halkı barış yaşamak istiyor, barış hayatına saygı gösteriyor. Bir zaman muhakkak bizim umudumuzdur, alacağız. Bütün Filistin halkı olarak sizlere taziyelerimizi sunuyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye ve Filistin halkları arasında tarihi bağlarımız var. Osmanlı İmparatorluğu ve Sultan Abdülhamid’in bizler için yaptıklarını unutamayız."
İmza töreninin ardından belediye başkanları, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/364077/_Turkiye_de_terorizm_bitecek__Osmanli_tekrar_kurulacak_.html