Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin, 'Türkiye'de mevki yapısını bozdular. Devletin bütün istihbaratını zat ellerine geçirip, devletten aşırı kendilerine meşgul duruma getirdiler. Bunların bütünü onların bıraktığı çirkin mirasın eserleridir. Devlet halen bunların enkazını kaldırmaya çalışıyor.' dedi.

Siirt Valiliğince bu sene 3'üncüsü planlı Kitap Fuarı'nda imza gününe eklenmiş olan Avcı, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, FETÖ/PDY'nin 2013 yılına derece alanda bilge olduğunu, çağ yaşanmış olan olayların temelinin o devre atıldığını savundu.

'Burada planlı sulh periyodunu baltalamayı denediler. Bunu engel olmak düşüncesince gelişigüzel şeyi yaptılar. Birtakım tutuklamalarla hükümetin politikasını boşa çıkarmayı denediler. Şimdi de bire müşterek şeyi yapıyorlar. PKK'nın elindeki silahlar müşterek vakitler de vardı. Yanlış hareketler yaparak, semt insanını küstürdüler, dışladılar, devletin şefkatinden yoksun bıraktılar.' diyen Avcı, laflarını şu şekilde sürdürdü:

'1984-1992 yılları ortada alanda fariza yaptım. O çağda de PKK'nın elinde bire müşterek silahlar vardı. Örgütün rastgele hususi müşterek tahaşşüt yapmasına lüzum yoktu. Bunu apayrı yere bağlamanın da anlamı yok. Bölgede çabucak polisler değil, öğretmeninden gayrı bütün görevlilere derece onlar kabilinden atanmış, onların güdümünde gelişen insanlardı. Bugünkü kimi olayın önemli noktasını o gündüz attılar.'

Avcı, yıldırı vakalarına 'Paralel Yapı'nın aracısız olmasa da bölgedeki faaliyetleriyle mefruşat hazırladığını belirterek, 'Paralel Yapı, bölgedeki terör, duyu ve kaçakçılık birimlerini kendilerine bağladı. Türkiye'de mevki yapısını bozdular. Devletin bütün istihbaratını zat ellerine geçirip, devletten aşırı kendilerine meşgul duruma getirdiler. Şimdi bu mevzuda enine boyuna tekaüt ve sıkkın müşterek proses yaşanıyor. Bunların bütünü onların bıraktığı çirkin mirasın eserleridir. Devlet halen bunların enkazını kaldırmaya çalışıyor.' niteleyerek konuştu.

Kaynak: AA