BAKÜ - RUSLAN REHİMOV

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) Başkan Yardımcısı Azay Guliyev, "Türkiye'de eğitim görmeseydim belki de siyasete atılmaz ve bu kadar geniş alanda faaliyet göstermezdim. Türkiye'de aldığım eğitim benim daha sonraki hayatımı şekillendirdi. Hayata bakış açım değişti." dedi.

AGİTPA Başkan Yardımcılığı görevinin yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Desteği Konseyi Başkanlığını da yürüten Milletvekili Guliyev, Türkiye'de eğitim almasının hayatına sağladığı katkıları AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde (TODAİE) 1995-96 döneminde burslu eğitim aldığını ve mezun olduğunu anımsatan Guliyev, "Türkiye'ye gelerek TODAİE'de eğitim almam hayatımı değiştirdi. Orada eğitim görmeseydim belki de siyasete atılmaz ve bu kadar geniş alanda faaliyet göstermezdim. Türkiye'de aldığım eğitim benim daha sonraki hayatımı şekillendirdi. Hayata bakış açım değişti." diye konuştu.

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkileri de değerlendiren Guliyev, "Bir millet, iki devlet sözlerini biz amelimizle kanıtladık. Azerbaycan ve Türkiye'nin birbirinden başka doğal müttefiki yok. Bizim çıkarlar üzerine kurulu başka müttefiklerimiz var. Fakat Azerbaycan ve Türkiye ilişkileri herhangi bir çıkar üzerine kurulmadı." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin en büyük kazancı"

Türkiye'nin yabancı ülkelerden öğrenci kabul etme politikasına da değinen Guliyev, şunları kaydetti:

"Türkiye o açıdan çok şanslı bir ülke. Yüzlerce ülkeden öğrenciler Türkiye'de eğitim görüyor. Yabancı ülkelerden gelip eğitim alanlar Türkiye'nin en büyük kazancı. Çünkü onlar Türkiye'nin elçiliğini yapıyorlar. Onların aldığı eğitimi daha sonra ülkelerinde uygulaması Türkiye'nin yaptığı en büyük yatırımdır. Bugün onlar ülkelerinde farklı görevlerde çalışıyorlar fakat mutlak surette Türkiye'yi seviyorlar."

Guliyev, Türkiye mezunlarına, "Türkiye'yi sevin. Türkiye'nin size kazandırdıklarını unutmayın. Nerede olursanız olun Türkiye'nin çıkarlarını düşünün. " tavsiyesinde bulundu.



Kaynak: AA