KOCAELİ

Türkiye Buz Pateni Federasyonunun yeni logosunun tasarlanması için 7 bin 500 lira ödüllü yarışma başlatıldı.

Federasyon başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni dönem çalışmaları kapsamında federasyonun vizyonunu ve farkındalığını ortaya koyacak yeni bir logo yapılmasını planladıklarını belirterek, bunun için bütçesini yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı ödüllü yarışmayı başlattıklarını ifade etti.

Yarışmanın profesyonel tasarımcıların yanı sıra tasarıma meraklı tüm bireylere açık olduğunu vurgulayan Gürbüz, özellikle hakem, sporcu ve antrenörlerden katılım beklediklerini dile getirdi.

"Anlaşılabilir, vurgulayıcı, çağın gereklerine uygun yeni bir logo tasarlanmasını istiyoruz." diyen Gürbüz, 1 Mart'tan 1 Nisan'a kadar yapılacak ön elemenin ardından, 10 adayın tasarımlarının federasyonun resmi Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından paylaşılacağını ve kullanıcıların beğenisine sunulacağını kaydetti.

Gürbüz, yarışmaya ilişkin şunları söyledi:

"En çok paylaşım ve beğeniyi alacak logo, +3 puan ilave edilerek jürinin beğenisine sunulacak ve son olarak federasyonumuzca oluşturulan jüri tarafından oylandıktan sonra, kazanan tasarım federasyonumuzun internet sitesinden ilan edilecek. Kazanan adaya ödül olarak 7 bin 500 lira verilecek."

Yayınlanmaya değer logoların kitap haline getirileceğini bildiren Gürbüz, yarışmayla ilgili detaylı bilgi ve katılım şartlarına, federasyonun ''www.buzpateni.org.tr'' internet sitesinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu

Kaynak: AA