KAHRAMANMARAŞ

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ile Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğince KSÜ Avşar Yerleşkesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen "Azerbaycan'ın Bağımsızlığının 25. Yılı ve Türkiye Azerbaycan ilişkileri" konulu konferansta, Avrupa Konseyi'nde bir toplantıya katıldıklarını, Türkiye'nin yaptığı "Fırat Kalkanı Harekatı"na tepki gösterenlere, orada başka ülkelerin ne işinin olduğunu sorduğunu belirtti.

"Bütün dertleri algı operasyonu yaratıp Türkiye'yi suçlu duruma düşürmek"

"Irak'ta Türkiye'nin ne işi var" diye tepki gösterenlere Türkiye'nin sınırı olduğunu, ayrıca Irak'ın yüz yıl önce Türkiye'nin olduğunu vurgulayan Paşayeva, şunları kaydetti:

"Ben o zaman soruyorum sizin ne işiniz var orada. Orada hala oturanlara da sorsanız? Kendisini bizim bir parçamız olarak kabul eder. Bizi burada asıp kesiyorsunuz da sizin ne işiniz var. Bütün dertleri algı operasyonu yaratıp Türkiye'yi suçlu duruma düşürmektir. Bakın Kerkük'e öldürülen bizden olunca böyle bağırmalar, açıklamalar yok ama orada bir Hristiyan'ın ayağına bir taş değse oraların hepsini başlarına yıkarlar. Yaşadığımız gerçek durum bu."

"Türkiye ile ilgili bu oyunların tek bir amacı var o da gençlere yönelik oyun. Türkiye bu bölgenin en güçlü kalesidir. Bu kale güçlenirse o coğrafyaya yardım edebilir" ifadelerini kullanan Paşayeva, Türkiye'nin zayıflamaması gerektiğine vurgu yaptı.

Düşmanların bütün amacının güçlü Türkiye kalesini zayıflatmak olduğunu söyleyen Paşayeva, Türkiye ile ilgili dışarıdaki bütün operasyonlar ve algının hepsinin bu amacı taşıdığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ersoy Sevinç

Kaynak: AA